Erik Ferman tillbaka i IS Halmia

Erik Ferman, bild lånad från SvFF Erik Ferman, bild lånad från SvFF

Halmia har gjort klart med ett meriterat nyförvärv. Erik Ferman ansluter från Superettanklubben IFK Värnamo.

Erik känner till Halmia sedan sin sejour i klubben 2010, då utlånad från IFK Värnamo. Dessutom bor hans flickvän i staden och det har ryktats om en återkomst den senaste tiden. Idag skrev Erik på ett kontrakt till och med 2015, vi hälsar honom hjärligt välkommen tillbaka och är övertygade om att nivån på laget har höjts ytterligare i och med Eriks ankomst.

Hur kommer det sig att du som varit ordinarie i Superettanlaget Värnamo dem senaste tre säsongerna väljer att byta klubb till Halmia?
Jag har inte varit ordinarie under hela min tid i Värnamo men jag har fått mycket speltid. Anledningen till att jag flyttar är främst av sociala skäl då jag har lägenhet och flickvän här i Halmstad. Sen tror jag att det kan vara bra både för mig som människa och som fotbollsspelare att få testa på en ny utmaning.

Du har tränat med Halmia den senaste tiden, hur står sig tempot och spelarmaterialet om du jämför med Värnamo?
Jag tycker Halmia har ett mycket bra lag. Det finns många duktiga spelare. Men visst är det lite skillnad på tempo, det vore konstigt om det inte vore det.

Vilken position trivs du bäst på? Och vilka är dina styrkor och eventuella svagheter?
Jag har spelat mest ytterback och det är väl där jag tycker att jag är som bäst men jag har även spelat yttermittfältare.
Mina styrkor är främst att jag är snabb, uthållig och bra teknik. Sen tror jag att jag kan bidra med att höja tempo på både träningar och matcher framöver.
Mina svagheter skulle väl vara mitt huvudspel men det är något jag jobbar på att förbättra.

Hur länge fanns grannklubben Halmstad BK med i bilden?
HBK fanns med i bilden ganska länge. Så klart vill jag spela så högt upp som möjligt men dom kunde verken säga ja eller nej till mig och då kände jag att jag inte kanske vill vänta ända in i februari och då kanske få ett nej. Men jag gillar Halmias satsning och deras spel passar mig så jag tror att jag kan fortsätta utvecklas här.

Tror du att Halmia har det som krävs för att vara med och slåss om seriesegern i år?
Det tror jag! Men jag vet att för att vinna en serie måste man också ha lite tur att slippa skador och vinna matcher som man inte alltid förtjänar att vinna. Men jag tror absolut att vi har lag för att vara med att slåss om det!

Etiketter: herr