Amanda Johnsson Haahr uttagen till F19-landslaget

IS Halmias supertalang Amanda Johnsson Haahr har blivit uttagen till F19's landslagsläger på Bosön 21-26 januari.

Halmia är jättestolta över sin landslagstjej och vi valde att prata lite med henne angående just landslaget.

Grattis till landslagssamlingen i F19.
Tack så mycket!

F19 är väl ett steg högre än du varit på tidigare? Vad tror du är stora skillnaden mellan F17 och F19? Ja precis, på tidigare samlingar har alla varit jämnåriga men på denna samlingen är även de som är 19 år (ett år äldre) med så det blir säkert lite tuffare. Den stora skillnaden är tempot, det går snabbare och ju högre upp man kommer ju svårare blir det att skapa sig tid med bollen vilket gör att värderingar och beslutstagandet måste ske en aning snabbare.

För dem som inte känner till dig som fotbollsspelare, vad är din styrkor och eventuella svagheter? Mina starkaste sidor är att jag är snabb, teknisk och att jag har en bra spelförståelse. Jag kan utveckla det mesta i mitt spel men framför allt skulle jag vilja bli lite starkare och kraftfullare.

Känner du några bland dem uttagna i F19 sedan tidigare?
Jadå. Det är en del spelare som varit med i 96-laget som jag känner sedan innan, men det finns också många nya som jag inte träffat tidigare.

Vad är nästa mål i landslagsdressen, vilka turneringar i tex F19 ligger näst på tur?
Efter EM i somras, som var det sista som hände med det F17 laget, var jag lite osäker på hur framtiden skulle se ut och vad som skulle bli nästa utmaning. Så att få möjligheten att vara med på denna nivån känns väldigt kul och inspirerande. Fokus nu ligger på att vara med på landskamperna under året men det stora målet är att ingå i F19-truppen i EM som spelas i Frankrike senare i år och få speltid där.

Än en gång stort grattis, vi kommer att följa din resa med landslaget framöver.
Kul att höra, tack!

Etiketter: dam