Halmia förstärker med Andreas Wrele

Veckans andra nyförvärv har landat, Andreas Wrele ansluter från seriekonkurrenten Kristianstads FF.

Hej Andreas! Välkommen till IS Halmia.
- Tack! Känns bra att spela för IS Halmia nästa år!

Du ansluter senast från Kristianstad men har ett förflutet i Halmstad sedan innan, berätta lite kort om din karriär hittills.
- Jag började spela fotboll i IS Örnia, var sedan i BK Astrio och 2009 gick jag till Halmstad BK. Hade ett lärlingskontrakt med A laget där, spelade matcher med deras U21 men tränade fullt med A-laget. Gick sedan till Kristianstad FF där jag har varit dem två senaste säsongerna.

Vem är fotbollsspelaren Andreas Wrele? Styrkor/svagheter, position med mera.
- Jag har huserat på lite olika platser, i HBK var jag mittback men i Kristianstad blev jag högerback. Nu i Halmia är jag tänkt som innermittfältare och tycker att det är den positionen som passar mig bäst. Mina styrkor som spelare är att jag alltid ger 100% på på träningar/matcher och har en bra bollkontroll och spelförståelse. Men man kan alltid bli bättre, snabbheten och skotten vill jag utveckla.

Du mötte ju Halmia vid två tillfällen under säsongen som gick, vad är din uppfattning om Halmia som lag?
- Halmia var det laget som var jobbigast att möta med deras typ av fotboll med mycket bollinehav. Man fick springa mest vilket var riktigt jobbigt/frustrerande, sedan har Halmia duktiga fotbollspelare och en vass offensiv. Dem verkar ha en bra struktur och alla drar åt samma håll i hur man ska spela en positiv fotboll som de flesta gillar att kolla på!

Vilka kommer högst i tabellen 2014, Halmia eller Kristianstad? Och varför?
- Jag är ganska övertygad om att Halmia kommer högre upp än Kristianstad. Flera anledningar, har man bollen så kan inte motståndaren göra mål, Halmias sätt att spela, bollinehavet och den tro alla har på spelet.

Alltid spännande med nya namn utifrån, det ska bli kul att följa dig och vi önskar dig självklart lycka till.
- Tack så mycket! Det ska bli kul att spela för Halmia nästa år, jag tror mycket på Halmia och deras sätt att spela, känns som det kommer bli ett bra år!

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr