Intervju med nyförvärvet Vigan Ademi

Vigan Ademi, här i Snöstorp Nyhem FF Vigan Ademi, här i Snöstorp Nyhem FF
Flera av er känner till Vigan sedan hans tidigare sejour i Halmia. Men för en hel del är han ett nytt ansikte och här får ni chans att lära känna honom lite närmre.

Grattis till kontraktet och välkommen till Halmia (igen).
- Tack!

Du har ju varit i klubben tidigare, vad betyder IS Halmia för dig?
- Jag, precis som alla andra vet att Halmia är en attraktiv klubb och för mig har Halmia alltid varit en lockande klubb. Det var här jag lärde mig en del och Halmias sätt att spela fotboll.

Vad är dina styrkor som fotbollsspelare? Och vad har du utvecklat sedan du lämnade Halmia senast? - Mina styrkor.. Det skulle nog vara en-mot-en och kontringar där jag utvecklats och blivit bra på sedan jag lämnade.

Du har redan blivit omtalad som ”den nya Sabo”, hur ser du på den jämförelsen?
- Haha, ja alla som sett Ronny spela vet att han är en duktig spelare och jag har även själv fått höra det, men jag tänker inte så mycket på att jämföra mig själv med andra. Jag kör mitt eget och hoppas att jag kan göra ett minst lika bra jobb som Ronny gjort.

Hur stor är skillnaden i kvalité och bolltempo om du jämför Snöstorp Nyhem och Halmia?
- Det är tydlig skillnad där kvalité är väldigt viktigt för oss och likaså bolltempot. I Snöstorp hade man mer tid att bestämma sig vad man ville göra med bollen, här är det inte så. Det ska gå fort!

Vad tror du om säsongen 2014, vad är rimligt som Halmian att förvänta sig?
- Jag tror att det kommer bli en lyckad säsong för oss, vår målsättning är att ta oss upp men då krävs det väldigt hård träning och jag tror alla är beredda och villiga för jag är iallafall det. Ser fram emot kommande säsong!

Vi önskar dig stort lycka till och än en gång, välkommen till IS Halmia!
-Tack så mycket!

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr