IS Halmia - Torslanda IK 4-1 (2-0)

Foto: Guy Palm Foto: Guy Palm

Seger och fortsatt kvalvittring.

Tre plusmål och seger, vad mer kan man begära?

Halmia startade matchen på allra bästa sätt, två minuter hade inte ens passerat när Sjögren rundar sin ytterback och hittar Crona snett inåt vid straffområdslinjen, Sebastian kan helt omarkerad smälla in 1-0 med ett perfekt avvägt skott. Efter målet är det Torslanda som går på offensiven, oftast på sin högerkant där man skördar stora framgångar till en början. Halmia slarvar och tappar mycket boll på mittplan och gästerna är ett par gånger riktigt nära kvitteringen innan tio minuter ens har passerat. Efter båda lagens chocköppningar blir det sedan lite lojt under en period i mitten av första halvlek, några ströchanser åt båda håll men mest spel på mitten. Sedan vaknar matchen till liv igen, båda lagen byter chanser med varandra och båda lagen har ett par riktigt heta chanser till att göra mål. Gästerna förlitar sig på snabba omställningar medans Halmia försöker spela sig fram till avslutet, flera gånger genom riktigt fint klappklappspel på offensiv planhalva, utan att få fram den där avgörande passningen. Sista tio minuterna av första halvlek blir händelserika, först är Torslanda ruggigt nära en kvittering när firma Söderström/Shoajee anfaller och Lukic tvingas till en riktig kalasräddning. Bara två minuter senare är det Halmia och Wilhelm Ingves som testar lyckan från längre håll, skottet går klockrent i stolpen från straffområdslinjen och gästerna klarar sig med hjärtat i halsgropen. Tre minuter före halvtid är det dock dags för 2-0, Sabo serverar Kamal i precis rätt läge och från sin vänsterposition bryter han in mot mål och placerar in tvåan intill den bortre stolpen. Niclas Taube har sedan ett kanonläge i halvlekens sista minut men tar för lång tid på sig och hinns ikapp av försvarare.

2-0 i halvtid känns givetvis tryggt, men Torslanda är inte alls ofarliga när man anfaller och ett reduceringsmål kan ändra matchbilden helt. Nu blir gästerna tvugna att flytta fram positionerna då allt annat än vinst resulterar i nedflyttning till division två.

Mycket riktigt så flyttar Torslanda fram positionerna och blir allt mer desperata i sin jakt på reducering, det är också gästerna som tar kommandot i inledningen av halvlek nummer två. Med dryga tio minuter spelade så drar Halmia på sig en frispark strax utanför straffområdet till höger om Lukic, ett hårt pressat skott letar sig in vid bortre stolpen efter att Halmiamålvakten troligtvis varit skymd i ett läge med mycket spelare som försökte gå på styrning. 2-1 alltså, och det vi bävade för. Torslanda har fått vittring och flyttar upp sina positioner ytterliggare, detta skapar ytor direkt för hemmalaget och det är Taube som inom loppet av två minuter får två bra lägen men utan att lyckas sätta dit trean. Spelet böljar nu fram och tillbaka i vad som bäst kan beskrivas som en tennismatch, chanserna avlöser varandra och det är stora glapp mellan lagdelarna i båda lagen. Närmst är bortalaget som först får en frispark i kanonläge som går rakt i muren, och sedan en fin räddning av Lukic på skott inifrån straffområdet. Sabo är näste man att få en målchans men Torslandas målvakt gör en fin enhandsräddning med knappa tio minuter kvar. Torslanda öppnar nu sig ordentligt när man anfaller för sin existens, detta resulterar i att skickliga Halmianer spelar sig igenom och när Ronny Sabo kommer runt på sin vänsterkant och avslutar från sidlinjen med 45 meter till mål så är det 3-1 på resultattavlan och bara tilläggstid kvar att spela på. Uppmärksamt av Ronny att se att målvakten var långt ute och bollen studsar strax innan mållinjen och upp i nättaket. Segern var därmed klar och luften gick ur gästerna som insåg att 2014 spelar man div2-fotboll. Som om inte detta räckte så serverar Kamal en underbar crossboll till Ronny som får en tå på bollen och styr den förbi målvakten och sedan har öppet mål att placera in bollen till 4-1.

Länkar:
Everysport
Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Tabell och spelprogram
Torslanda IK

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr