Kristianstads FF - IS Halmia 2-4 (1-1)

Halmia vann efter en målrik tillställning. Än finns det chans till spel i Superettan 2014.

Det var dock hemmalaget Kristianstad som började matchen bäst, första kvarten vaskade man fram fem hörnor och två målchanser som man inte utnyttjade. Halmia skulle dock resa sig och ta över matchen därefter, mycket tack vare våra duktiga kantspringare Sabo och Kamal. Det var just dessa två herrar som var inblandade i matchens första mål, i den 26e minuten kontrar bortalaget och med ett par snabba passningar och ett välplacerat skott av Kamal så sitter 0-1. 
Förutom ett skott tätt över ribban av hemmalaget så fortsatte Halmia att föra matchen och det såg ut att bli en bekväm ledning för bortalaget i paus. Då, bara minuten innan paus serveras hemmalagets spanjor Alvaro del Moral en underbar djupledsboll. Skottet räddas av Lukic men returen kan han inte göra något åt när Henningsson slår in bollen i öppet mål. Halvtid och 1-1.

Psykologiskt tungt att släppa in kvitteringen så nära inpå halvtid, hur reser vi oss efter detta?

Vi fick ett tidigt svar på frågan, nämligen att laget är fullt utav matchvinnare. En av dessa är sommarförvärvet Kamal som efter ett inspel från högerkanten sköt in 1-2 i borte burgaveln. Då hade andra halvlek bara pågått i dryga tre minuter. 1-3 låter inte heller vänta på sig, sju minuter senare, i den 56e minuten ska hemmalagets back täcka bollen hem till målvakten. Sabo tycker det verkar lite onödigt och smiter igenom och rullar in bollen mellan benen på en uppgiven målvakt i hemmalaget.
Fyra minuter senare blir en Halmian fälld i straffområdet och domaren kan inte göra annat än att peka på straffpunkten, Sabo stegar upp och placerar in 1-4. Tre mål på tio minuten i upptakten av andra halvlek, trots den jobbiga kvitteringen precis innan paus. Starkt!
Givetvis är matchen stängd i detta läge, och det som sedan händer blir mer av akademisk karaktär.
Hemmalagets Ahmeti får t.ex ett rött kort efter att ha örfilat Taube, och sedan reducerar hemmalaget när den forne div2-skyttekungen Fabian Gustafsson (då i Kvarnby) rullar in 2-4 i den 84e minuten.

– Det är bara att erkänna att vi förlorar mot ett bättre lag idag. Vi visste att de hade snabba och bra kantspelare och vi lyckas inte alls få stopp på dom idag, säger KFF-tränaren Peter Persson till Kristianstads hemsida.

Länkar:
Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Kristianstadbladet
Kristianstads hemsida
Everysport

// Christoffer Andréasson

 

Etiketter: herr