Halmia vann med 4-0 i första kvalmatchen

Kvalet till elitettan har inletts och det kunde inte ha börjat bättre för Halmias del. ISH vann med 4-0 (0-0) mot Lidköpings FK på bortaplan.

Halmia begav sig redan på fredagen till Västergötland. Laget övernattade i Skövde för att slippa en lång bussresa samma dag som en viktig match.
- Det var riktigt bra att vi fick möjligheten att göra så, säger tränare Håkan Magnusson.

Första halvlek var jämn men Halmia hade ett bra och stabilt försvarsspel dock var laget lite ivriga att hitta djupledsspelet och slog den avgörande passen lite för tidigt. Därför kunde Lidköpings försvar tämligen enkelt styra undan de farligheter ISH hade.
Den andra halvleken kom dock ISH i gång och i den 51:a matchminuten slog Frida Ottosson en väl avvägd frispark som letade sig fram till Tilda Bengtsson, som nickade in 1-0.
Drygt tio minuter senare inleddes Halmias starkaste period och i den 62:a minuten satte Jessica Jingblad 2-0, snyggt assisterat av Amanda Johnsson Haahr. I 64:e kom trean genom Arbnora Robelli sedan Jessica Jingblad jobbat fram bollen och i den 67:e minuten fastställde Jessica Jingblad slutresultatet till 4-0.
- Idag ska vi glädjas och vi ska vara både stolta och lyckliga för att vi gjort en bra match men på måndag måste vi nollställa igen. På måndag tar vi sats mot den avgörande matchen på Örjans vall, säger Håkan Magnusson.
 

Etiketter: dam