IS Halmia - Husqvarna FF 0-2 (0-0)

Tung förlust i böljande toppmatch.

Halmia fick se sig besegrade i lördagens toppmatch och nu gick nog tyvärr det berömda tåget. 
Ett fysiskt starkt Husqvarna satte hög press direkt och störde Halmia redan i uppspelsfasen i matchinledningen. Hemmalaget fick inte igång sitt beryktade kortpassningsspel och dem gånger man anföll var det oftast individuella prestationer som låg bakom. Sabo och Kamal blixtrade stundtals till och skaffade sig fina möjligheter men allt som oftast var det en bortaspelare emellan och täckte boll. 


Första målchansen fick ändå hemmalaget när Sabo nickskarvade en frispark tätt utanför den bortre stolpen i den femte minuten. Bara minuterna senare fick gästerna en frispark i bra läge strax utanför straffområdet, en kort variant såg ut att resultera i bortaledning men avslutet smet en bit utanför och Halmia kunde tillfälligt andas ut. Det skulle sedan dröja tills i den 23e minuten innan nästa chans döl upp, Sabo står för en fin prestation när han dribblar sig förbi två motståndare och sedan lämnar över bollen till Kamal som går på skott. Kanske att bollen rann iväg lite i det blöta gräset och en motståndare hann ännu en gång emellan och reda ut situationen. I den 40e minuten frispelas en Husqvarnaspelare i straffområdet efter en omställning och inspel från vänsterkanten. Helt ensam med öppet mål får gästernas Ritheim felträff och bollen seglar iväg både över och utanför. Minuten senare testar Ingves bortalagets målvakt som får göra en fin reflexräddning på Ingves avslut i något snäv vinkel.

Pausvila 0-0. En spännande halvlek som böljar fram och tillbaka med lägen för båda lagen att ta ledningen. Husqvarna började bäst men Halmia åt sig in i matchen och var det något mer spelförande laget. 

Andra halvlek hinner knappt börja innan Husqvarna anfaller men Gulda hinner emellan och chansen ser ut att ha runnit ut i sanden. Gulda vänder runt och ska skicka iväg bollen ut på kanten men istället går bollen rakt på Husqvarnas Ritheim och studsar in bakom en chanslös Lukic i hemmamålet. Blixt från en klar himmel kan man lugnt säga. Halmia hinner knappt smälta baksmällan innan man sånär får plocka ut ännu en boll ur nätet, direkt efter 0-1 blir Lukic överspelad och en ensam motståndare ska skicka in bollen i mål bakom den enda kvarvarande Halmianen som är Mangfors. På något vis lyckas/misslyckas Husqvarnaspelaren att träffa Johan som kastar sig ner på marken och täcker undan ett givet baklängesmål. Nu är goda råd dyra för hemmalaget. Halmia försöker framåt men har inte det rätta flytet och har svårt att skapa några riktiga farligheter, tempot i matchen går ner en aning efter målet och det är först i den 71a minuten som det tänder till igen. Mangfors får sitt andra gula kort efter en duell i straffområdet och hemmalaget får gå ner på en trebackslinje i jakten på kvitteringen. Lite oväntat är det Halmia som efter utvisningen sätter press på bortalaget, Crona har först ett skott i stolpens utsida och sedan är Ingves nära att forcera in kvitteringen från nära håll efter en misslyckad bakåtpassning till målvakten av gästerna. Istället blev det gästerna och numera tvåmålsskytten Jesper Ritheim som fick sista ordet, när Halmia flyttat upp positionerna uppstod gigantiska tomrum bakåt och i en sådan omställning kunde gästernas #29 stänka upp 0-2 i nättaket i den 80e minuten. Resten av matchen blev avslagen och Husqvarna kunde ohotat räkna ner minuterna innan domaren blåste av dagens match.

Husqvarna var bra, till och med riktigt bra. Men Halmia var faktiskt inte mycket sämre och borde fått med sig ett oavgjort resultat från dagens match. Tyvärr saknades spetsen framåt idag och gästerna hade den där turen på sin sida, tur som man gjort sig förtjänta av iochmed sin serieledning.

Länkar:
Hallandsposten
Everysport
Husqvarna FF
Halmias Svenska Fans

Halva potten vanns av lottnummer 4561 och hämtades ut av en glad vinnare som gick hem med 1930 kr.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr