Inför Lunds BK - IS Halmia

Division 1 Södra fortsätter in på upploppet och ännu är det många lag som slåss runt dem båda strecken.

Dagens hemmalag Lunds BK, som om av många tippades tillhöra den övre regionen på tabellen har underpresterat såhär långt i årets serie. Man har ynka tre poäng tillgodo ner till lagen som i vår spelar i division 2. Senast besegrade man på bortaplan Limhamn Bunkeflo med klara 1-3, en oerhört viktig seger mot bottenkonkurrenten. Kanske gav dem tre poängen blodad tand? Lund har, trots årets resultat ett mycket kompetent lag på pappret. Den förre detta Halmstadmålvakten Malkolm Nilsson vaktar kassen och framåt har man t.ex Dardan Mustafa och en av seriens bästa mittfältare i Stefan Ilic.
Noterbart är att hemma på Klostergården har man endast mäktat med att samla ihop nio poäng hittills, jämfört med hela 16 poäng på bortaplan. 
Lund återfår två spelare som var avstängda senast, Robin Andersson och Andreas Persson. Däremot är Fritiof Björkén avstängd ikväll. 

I Halmia kan vi meddela att Jonas Käck är tillbaka i träning, men där det dröjer ett tag till  innan han blir spelklar, likaså vad gäller Niclas Taube. Förutom Ervin Ribic och Simon Klang så saknas även Robin Thomasson i afton, han är avstängd efter att ha fått syna det gula kortet vid tre tillfällen.
Annars är det självklart positiva tongångar i Halmialägret, vore konstigt annars efter förra matchens överkörning av toppjagande IF Sylvia. Kan bortalaget sätta fortsatt press på topplagen, eller är det Lund som drar det längsta stråt och tar ett stort kliv mot nytt kontrakt ikväll?

Matchen startar 19.00 och ni följer den via Lunds BK's rapportering på Everysport.com

Länkar:
Lunds hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr