Halmia seriesegrare i ettan

IS Halmia vann med 6-0 (2-0) mot Hammenhög i näst sista omgången av division 1. Därmed är seriesegern bärgad och matchen mot Glimåkra på lördag blir betydelselös för ISH.
- Oerhört skönt men vi ska göra vårt yttersta för att även slå Glimåkra, säger Håkan Magnusson.

IS Halmia har lett serien sedan första omgången så man kan med fog säga att laget är den rättmätige serievinnaren. ISH inleddde med segrar mot Glimåkra och Hammenhög och skulle i tredje omgången åka till Helsingborg för att möta seriefavoriten Stattena. Halmia vann den med 5-1.
- Den matchen betecknar jag som en av de viktigaste segrarna för året. Segern satte tonen för hela vårt sätt att agera under resten av året, säger Håkan Magnusson.
IS Halmia har under året gått från klarhet till klarhet och har haft sina toppar mot just Stattena men också i hemmamötena mot Kungsbacka, Böljan och Örby. Laget har gjort stabila insatser mot Asarum hemma, Sjöbo hemma och Hässleholm hemma. Man har haft tursamma segrar mot Borgeby hemma och Hässleholm borta. Man har spelat mindre bra mot Asarum borta och Borgeby borta men ändå tagit poäng. Ända plumpen så här långt är bortamötet mot Örby där laget föll med 3-2.
- För mig är segrarna mot Kungsbacka hemma och Stattena hemma och borta de tyngsta, säger Magnusson.


Nu är det kval som gäller för Halmia och där möter man segraren i division 1 norra Götaland. Just nu står det mellan Lidköping och Falköping. Båda lagen spelade under lördagen oavgjort och Lidköping leder serien en poäng före Falköping.
- Det spelar ingen roll vilka vi möter. Vi kommer att vara förberedda oavsett vilket, säger Håkan Magnusson.

IS Halmias seger mot Hammenhög innebar att laget under året vunnit två serier; både trean och ettan.
- Den truppen vi har i dag är grym. Hade jag kunnat så hade jag givit alla matchtid men det det går tyvärr inte. Alla spelare är fantastiska. Alla ledare är otroliga, säger Magnusson.

Hammenhög-Halmia 0-6 (0-2)
Mål: Johanna Björkheim 2, Jessica Jingblad, Frida Jingblad, Amanda Johnsson Haahr, Wendela Wedenryd.

Etiketter: dam