IS Halmia - IF Sylvia 4-1 (2-0)

Hemmalaget körde över toppjagande IF Sylvia.

Det fanns fog för en viss oro. Visserligen en stark upphämtning från 0-3 till 3-3 sista tio minuterna senast mot Trollhättan. Men där första halvlek var bedrövligt dålig och spelet inte gick att känna igen. Lägg där till att Niclas Taube var borta pga sin axelskada och match mot höstens hetaste lag som jagar Husqvarna och Oddevold i toppen.

Oron skulle dock visa sig vara helt onödigt, Halmia visade upp sig från sin bästa sida och rullade ut gästerna från första sekund. Många påstår att Sylvia var dåliga, men jag håller inte med. Till skillnad från andra lag i serien så hade dem ett eget spel, eller åtminstone försökte. Halmia var dock mycket hetare och vann dem flesta dueller och andrabollar. Jag flaggade redan i införartikeln om att helgens motstånd skulle kunna passa oss bra, ett spelande lag som flyttar fram sina positioner och därmed öppnar ytorna för Halmia. När hemmalaget har vaknat på rätt sida och förvaltar chanserna så är man såhär bra, då är det få om något lag i serien som kan stoppa oss. 

1-0 i den 29e minuten genom en urläcker framspelning av Ingves som Sabo bara touchar över målvakten
2-0 i den 34e minuten när Sabo skickar iväg en djupledsboll på Kamal som ensam med målvakten skickar in bollen vid den bortre stolpen
3-0 i den 73e minuten, Sabo drar iväg ett inlägg från vänster som Genberg nickar på målvakten, på returen tråcklar Calle in trean
4-0 i den 77e minuten, Sjögren friställer Genberg när han kastar sig på högerkanten och skickar iväg bollen från att hamna som inkast, Calle är iskall och placerar in fyran vid den bortre stolpen
4-1 i 92a minuten när ett försvarsmisstag utnyttjas med direktskott intill ena stolpen

Halva potten vanns av lottnummer 4434, grattis till 960 kr.

Länkar:

Everysport
Hallandsposten
Svenska Fans
Norrköpings tidning
Folkbladet

// Christoffer Andréasson

 

Etiketter: herr