Inför IS Halmia - IF Sylvia

Nu drar upploppet igång av årets division 1 södra. Dem allra flesta lag har fortfarande massor att spela om, då det är många lag som slåss om både nytt kontrakt och uppflyttning. Ett sådant lag är lördagens gäster IF Sylvia.

Sylvia är utan tvekan ett av seriens bästa lag och har spelat en fin fotboll under hela säsongen. Man har gjort flest mål utav alla lag (39 st) och har haft en stabil form utan svackor hittils. Bara tre förluster på 20 matcher talar sitt tydliga språk. En av dessa tre kom mot just Halmia uppe i Norrköping i våras.
I sitt lag har man skytteligaledaren Allan Borgvardt som gjort 13 mål än så länge, en inspirerande uppgift för hemmalagets mittbackspar. Senast krossade man Limhamn Bunkeflo med 4-0 och har nu fem raka matcher utan förlust (4-1-0) sedan man torskade borta mot Kristianstad efter en utvisning i matchminut två.

I hemmalaget Halmia får man klara sig utan Niclas Taube som återhämtar sig efter att ha fått axeln ur led senast, mycket tveksamt om han hinner tillbaka innan serieslutet. Simon Klang fick tyvärr känningar i knät efter sin comeback i DM-finalen och är därför inte aktuell för spel. Vad gäller Jonas Käck så är han på väg tillbaka, men fortfarande är han beordrad vila och återhämtning.

Halmia kommer som ni vet från en stärkande upphämtning borta mot Trollhättan senast när man hämtade upp underläge 0-3 till 3-3 med elva minuter kvar. Riktigt starkt, men nu är det ett av topplagen vi möter och då har man inte råd att vakna sista tio. Vi får hoppas att Lindau har ett ess i rockärmen och kan få grabbarna att vara på tårna från början. Ett lag som Sylvia som behöver vinna kan passa Halmia bra då det förhoppningsvis blir större ytor att anfalla på då gästerna flyttar fram sina positioner.

Matchen spelas alltså lördag 16.00 på Örjans Vall, ses vi inte där så hoppas jag att ni följer matchen på everysport.com

// Christoffer Andréasson

 

Etiketter: herr