IS Halmia 2013 års vinnare av Intersport Cup/DM

Copyright Christoffer Andréasson Copyright Christoffer Andréasson

IS Halmia besegrade Kungsbacka IF i finalen med 4-2.

Halmias huvudtränare Peter Lindau chockade säkert en del när han inte bara luftade truppen, utan också lät 16-åriga Milos Vrsajko debutera i målet. Milos som på grund av Jonas Käcks frånvaro suttit på bänken under dem senaste matcherna. Som om inte detta var nog, 15-åriga Måns Klausen blev uppkallad från sitt ungdomslag och fick börja som avbytare innan han i den 83 minuten i ledning 3-2 fick göra entré. Riktigt kul för Milos och Måns, men också ett kvitto på att Halmias ungdomsverksamhet är på framfart och att chansen kan dyka upp när man minst anar det. Hårt jobb lönar sig.

Själva matchen då? Trots att det stod 3-2 med fem minuter kvar så var det egentligen aldrig något snack om saken, det var klasskillnad mellan lagen och Halmia borde ha gjort fler mål. Det var inte förrän vid ledning 3-0 som gästerna reducerade två gånger om, men det blev aldrig riktigt nervöst utan Halmia hade fortsatt ett markant spelövertag. Matchen går kanske inte till historien som den mest välspelade, men en seger är alltid en seger, speciellt i en final.

Vi gratulerar Måns, Milos och hela IS Halmia till en väl genomförd turrnering.

// Christoffer Andréasson

 

Etiketter: herr