Halmia seriesegrare

Det finns inte mycket som talar för att IS Halmias damer skulle tappa greppet om division 3 södra Halland. Idag blev det i praktiken klart att Halmia vinner trean sedan BK Astrio besegrats med 3-0 (1-0).

ISH har under hela säsongen varit överlägsna i serien och har bland annat slagit Simlångsdalen med 16-0, Snöstorp/Nyhem med 10-0, WRY med 10-0. Laget har så här långt i serien gjort 95 mål, släppt in 10 och tagit 42 poäng på 15 matcher. Med tre omgångar kvar leder laget med nio poäng före VGLT och har hela 61 mål bättre att gå på.

Seriesegern betyder att laget går upp i damernas division 2 men det hade klubben troligen inte klarat utan sin samarbetsklubb IF Centern. I gårdagens match gjorde Centern-spelaren Ebba Hed två mål och hon har totalt gjort 16 mål i serien.
- På lång sikt så borgar samarbetet med Centern för att vi kan hålla denna nivån vi gör nu eller högre. På kort sikt innebär det att vi inte behöver dubblera våra spelare i matcher under en vecka, säger Håkan Magnusson.

Halmia tog ledningen i den 26:e minuten genom Wendela Wedenryd men sedan lät 2- och 3-0 vänta på sig till den 82:a och 84:e matchminuten, då inhoppande Ebba Hed slog till två gånger om.
Att notera i övrigt från matchen var att Arbnora Robeli spelade en sista match innan hon ger sig av på ett VM-kvaläventyr med Albanien (mer om detta i veckan).

Halmias damer tränar i morgon torsdag och fredag för att sedan ta sig an Asarum på bortaplan i division 1 på söndag.

Bilden: Wendela Wedenryd gjorde 1-0 i den 26:e minuten.

Etiketter: dam