IS Halmia - Karlstad BK 3-0 (0-0)

Herrarna tog en efterlängtad trepoängare när Karlstad besegrades under Halmiadagen i lördags.

Ja så kom den äntligen, efter åtta raka matcher utan vinst. Halmia besegrade till slut gästerna Karlstad med 3-0, men det var inte förrän under sista kvarten som målen ramlade in. 
Hemmalaget Halmia tog direkt tag i initiativet och dominerade bollinnehavet matchen igenom, gästerna hade några få kontringslägen men förutom det skapade man inte mycket och såg nöjda ut med att ligga rätt i positionerna och göra det trångt för hemmalaget. Dessvärre hade Halmia stora problem med att omsätta bollinnehavet till målchanser och det såg länge ut att bli ännu en match utan trepoängare. Men när första målet trillade in så gick proppen ur:

75' Kamal Mostafa kommer runt på vänsterkanten och skickar iväg ett inlägg till Calle Genberg i boxen, Calle tar emot, vänder runt och placerar in 1-0 under målvakten.
81' Ronny Sabo kommer fram på vänsterkanten och hittar Calle Genberg med en fin crossboll till höger i straffområdet, Calle är så gott som ensam och gör inget misstag utan skickar in 2-0.
90' Niclas Taube snor åt sig bollen på mittplan och lägger i högsta växel mot mål, på vägen passerar han ett gäng motståndare och målvakten fintar han bort innan han chippar bollen över och in till 3-0.

En perfekt avslutning på årets Halmiadag. Nu kan vi dessutom lägga den jobbiga vinstfria sviten bakom oss och pumpa in nytt självförtroende i laget. Härnäst väntar Kungbacka IF i DM-final på Örjans Vall på Onsdag kl 19.00. Vi ses då!

Vinstnummer på halva potten var 4287 och vinnaren fick 3700:-.

Länkar:
Hallandsposten
Karlstads hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr