ISH dam vann mot Kungsbacka

Den tidiga seriefinal mellan IS Halmia och Kungsbacka DFF slutade 4-2 (3-0).
Det var Halmia som började bäst och chockade gästerna från norra Halland med mål redan efter 17 minuter. Halmia fick en frispark ett par meter utanför straffområdet och Johanna Björkheim klev fram och satte bollen otagbart för KDFF:s målvakt Johanna Baecklund.
Sedan rullade det på:

  • 2-0 genom Frida Jingblad i den 26:e minuten
  • 3-0 genom Jessica Jingblad i den 39:e
I den andra halvleken tappade dock Halmia initiativet och medan Amanda Johnsson Haahr låg ned för en huvudskada passade Kungsbacka på att reducera till 3-1 genom Kristin Svensson. 3-2 lät inte vänta på sig utan kom genom Simone Nordström i den 65:e minuten. Efter det trummade gästerna på och hade så när kvitterat men Anna Eckert gjorde en otrolig räddning och vid en hörna hade vi tur som fick frispark med oss.
Istället gick Halmia upp och avgjorde tillställningen i den 83:e matchminuten genom Jessica Jingblad.
- Otroligt skönt. Alla jobbade för varandra, säger Johanna Björkheim som låg utmattad på Örjans vall gräs efter slutsignalen.

Halmia leder nu serien med 3 poäng före Kungsbacka med fyra matcher kvar. Nästa vecka väntar en svår bortamatch mot Asarum och därefter väntar en lika svår hemmamatch mot Stattena.
Etiketter: dam