Inför IS Halmia - Karlstad BK

Årets Halmiadagen avslutas med matchen mellan IS Halmia och Karlstad BK.

Ja det är en intensiv dag vi har framför oss. Förhoppningen är att Halmia Dam ska ha rullat ut röda mattan inför herrarnas match kl 16.00, detta genom att besegra Kungsbacka i seriefinalen. Men mer om detta i separat nyhet.

IS Halmia, som senast fick stryk borta mot Oddevold (0-2) är fast beslutna att plocka tre poäng och lämna den jobbiga sviten med åtta raka matcher utan vinst bakom sig. Förutsättningarna finns, trots uteblivna trepoängare har man stundtals presterat mycket fin fotboll, inte minst första halvlek senast då man spelade ut seriefavoriten Oddevold på bortaplan. Men trots flertalet målchanser så lyckas man inte få in bollen i mål, vad det beror på vet nog ingen. Är det bara oflyt? Har det satt sig på sjävlförtroendet? Ja som sagt, vem vet. Det vi kan konstatera är att spelarna behöver supportrarnas stöd och att tur är något man förtjänar, hårt jobb brukar resultera i detta.

Hemmalaget har Jonas Käck borta efter en elaka infektionen och om Kushtrim finns i truppen eller ej meddelas här så fort jag vet. Inga avstängningar eller nya skador stör.

Bortalaget Karlstad BK kommer ifrån en 3-1 vinst hemma mot Limhamn Bunekflo senast. Man blandar och ger match efter match, och frågan är vilket humör man har vaknat på till lördagens drabbning. Motståndet skall inte underskattas men klart är att Halmia skall gå för seger, Karlstad är trots allt ett bottenlag som Halmia i kraft av hemmaplan bör besegra om man skall placera sig på den övre halvan av tabellen.
Karlstad är ett hårt jobbande lag utan några meriterade storstjärnor, det gäller att kollektivt bryta ner "laget från solstan", och tro det eller ej, värmlänningarna är snälla nog att ta med sig solen hit till
lördagens match. Kalasväder utlovas.

Obs! En uppmaning från IS Halmia och Fotbollsförbundet. Alkohol är strängligen förbjudet att medhava in på matcherna.

Länkar:
Halmias Svenska Fans
Karlstads hemsida
Ettanfotboll.se


// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr