Inför IS Halmia - Skövde AIK

Ännu en hemmamatch, denna gång hängmatchen från omgång 14.

Skövde AIK har sedan man besegrade IS Halmia på hemmaplan i början på juli förstärkt truppen med bland annat hemflyttade Filip Lindmark och samtidigt plockat in Gustav Hellman från Lidköping.

Senaste matchen förlorade man på hemmaplan mot FC Trollhättan med 1-2. En besvikelse enligt tränare Rickard Söderberg. - Vi kan så mycket bättre sa han till Skövde Nyheter efter matchen.  

Skövde är tillsammans med Karlstad seriens målsnålaste lag, och det är kanske ingen tillfällighet att dubbelmötet lagen emellan slutat 0-0. Det har hittills blivit 15 mål och bäst i laget är Sebastian Olsson med fem fullträffar. Tabellmässigt ligger man i mitten, men man har bara fyra poäng tillgodo ner till nedflyttningsstrecket.

När lagen möttes i Skövde så vann hemmalaget med 3-2 efter att ha rivstartat matchen med tre mål inom loppet av dem första 15 minuterna. Halmia lyckades reducera två gånger på slutet men den svaga starten blev en för brant uppförsbacke. Nu gäller det att vara med från början.

Hos IS Halmia är läget i truppen följande:
Simon Klang - Har börjat träna lite lätt igen
Egzon Maholli - Varit febersjuk under helgen och början på veckan, avstår dagens match
Kamal Mostafa - Åter i speldugligt skick efter vadskadan
Nehat Bregaj - Har lämnat klubben
Jonas Käck - Tyvärr inlagd på sjukhus igen

Dagens match följer ni live på Örjans Vall kl 19.00, annars klickar ni er vidare in på everysport.com// Christoffer Andréasson

 

Etiketter: herr