IS Halmia - Qviding FIF 1-1 (1-0)

Två tappade poäng, men ändå nyvunnet självförtroende.

Dem 371 betalande fick se en chansrik och spännande match på Örjans Vall denna fredagskväll.
Halmia fick en kanonstart med ett vackert frisparksmål av Ronny Sabo i den sjätte minuten, men sedan ville bolluslingen inte in, chanser fattades inte.
Istället, som så många gånger förr, när vi har svårt att punktera matchen så kontrar motståndarna och får ett "billigt" mål. Även om avslutet satt som en smäck intill ena stolpen så var det i en period där Halmia pressade på för ytterligare ledningsmål.

Kommer en mer utförlig rapport under lördagen, men trots utebliven vinst så var det skönt att få se att hemmalaget börjar hitta tillbaka till vårformen. Stundtals var Qviding riktigt illa ute och ska vara väldigt glada åt sin poäng.

Hemmalaget Halmia började i ett rasande tempo och redan i den sjätte matchminuten kunde vi konstatera 1-0 till hemmalaget. Ronny Sabo förvaltade en frispark från ca 25 meter på bästa sätt, dem flesta förväntade sig nog en lyftning till nick men istället gick Sabo på kraft och smällde dit ledningsmålet intill första stolpen, mycket vackert.
Den närmsta kvarten efter målet är det Qviding som öser på och skapar en del bra lägen, två av gångerna kommer man runt alldeles för enkelt på högerkanten men inspelet eller avslutet avvärjs med viss möda av Halmiaförsvaret.
Resterande del av halvleken är det Halmia för hela slanten, man spelar en fin kombinationsfotboll och verkar ha hittat tillbaka till spelglädjen igen. Thomasson x 2 och Sjögren har fina lägen att utöka ledningen men resultatet 1-0 står sig halvleken ut.

Andra halvlek börjar väldigt avvaktande från båda lagen, egentligen händer det inget nämnvärt dem första 15 minuterna. Sedan äter sig hemmalaget in i matchen bit för bit, Sjögren kommer förbi gång på gång på sin kant och nog borde vi ha förvaltat hans inspel/inlägg lite bättre. Istället får publiken sig en kalldusch i matchminut 66. Från ingenstans dyker bollen upp mella Halmias mittbackar och innermittfält, just då ligger vi för långt ifrån spelaren med boll som enkelt kan sikta och placera in bollen otagbart vid ena stolpen. Halmia hade dominerat dem senaste tio minutrarna och det var snarare bud på utökad ledning än kvittering. Men sådan är fotbollen, man måste ta vara på sina chanser.
Resten av halvleken blir ett något stressat hemmalaget som försöker ösa på framåt, medans gästerna ser nöjda ut med en poäng och gärna slår ifrån sig så fort man får möjlighet. Det blir också en aningen ryckigt spel sedan domaren hittar frisparkar och gula kort i parti och minut, vilket såklart inte underlättar ett vilt jagande Halmia. Domaren blåser till slut av matchen och en poäng är ett faktum.

En besvikelse sett till matchbilden, men en väl genomförd match (förutom uteblivna målen) som ger ny energi inför framtiden. Ikväll kände vi igen våra rödvita krigare. Nu tar vi sikte mot Skövde på onsdag!

Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Qviding.se


// Christoffer Andréasson

 

Etiketter: herr