Inför IS Halmia - Qviding FIF

Ny chans för Halmia att haka på i toppen.

Så var det match igen, efter ett hackigt spelschema under avslutningen på vårsäsongen så är det nu matcher var och varannan dag. Idag väntar nästjumbon Qviding.

Qviding Fräntorps IF (FIF) är en göteborgsklubb med en av Sveriges bästa ungdomsakademier. När man 2008 för första gången spelade i Superettan så gjorde man detta med inte mindre än 15 egna produkter i truppen. Man spelar sina hemmamatcher på centralt belägna Valhalla IP. Den mest kända Qvidingspelaren genom tiderna är utan tvekan Dan Corneliusson.

Inför hösten har man tappat bland annat Kamal Mostafa till just IS Halmia, vad gäller nyförvärv så har man plockat in två spelare från Jonsered och plockat upp en egen produkt från U-laget.

Det har varit en tung säsong för gästerna hittills, endast tre segrar på 16 försök. Men det är egentligen inte spelet som har varit dåligt, många matcher har man spelat riktigt bra men inte lyckats omvandla bollinnehav och målchanser till just mål. Enligt flera tränare i serien så är Qviding ett av dem bästa lagen man har mött, vilket såklart påvisar styrkan på alla lag i serien, men också på Qvidings enorma svaghet i att hitta målet.


I hemmalaget Halmia är det frågetecken kring nyförvärvet Kamal Mostafa (ny från just Qviding) sedan han utgick i tisdagens DM-match mot Varbergs GIF. Enligt rapporter ska han ha problem med ena vaden och hans medverkan bestäms av läkare under fredagen.
Vad gäller Jonas Käck så har han fått spelförbud av läkare, Jonas tränade lite lätt med laget i veckan men insjuknade i feber framåt kvällen. Efter ett ekg-test valde valde läkarna att låta Jonas vila för att inte riskera hjärtmuskelinflammation.
Tillbaka i laget sedan senaste seriematchen är Crona och Mangfors som har avtjänat sina avstängningar efter att ha dragit på sig för många gula kort.

Halmia får inte många fler chanser att haka på i toppen, snart går tåget......ska vi vara med eller inte?!

Vi ses väl på Örjans Vall ikväll kl 19!

Länkar:

Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Qviding hemsida
Ettanfotboll.se

// Christoffer Andréasson


 

Etiketter: herr