Ordförande har ordet

Nyss tyckte vi att sommaren stod för dörren, men redan nu är vi snart i slutet av augusti. Tiden går verkligen fort. Det har varit en spännande sommar med det lyckade EM slutspelet på bl.a. Örjans Vall. Bra matcher och härlig inramning. Halmia tog en aktiv del i EM arrangemanget bl.a. när det gäller kiosk verksamhet och VIP mottagningar. Bra PR för Halmia. EM arrangemanget innebar att Örjans Vall var stängd en längre tid för seriematcher och vårt herrlag fick därmed spela fyra bortamatcher på rad, vilket inte är optimalt. Dessutom blev rytmen i matcherna inte den bästa. Jag tycker att det är viktigt att ha detta i beaktande då det hörs kritiska röster kring vårt herrlags prestationer. Glöm inte att våren var mycket lyckosam och att vi fortfarande har toppkänning. Jag hoppas att vi alla ställer upp för vårt lag, det är nu vi behövs för att stötta.

Damlaget gick obesegrade genom vårsäsongen, första och hittills enda förlusten kom när serien vände mot Örby, ett av topplagen. Sedan dess har laget fortsatt rada upp segrar och förhoppningsvis blir det en ren seriefinal den 7 september då Kungsbacka kommer på besök till Örjans Vall. Den 7 september arrangeras för övrigt Halmiadagen då herrarna och damerna spelar efter varandra på Örjans Vall. Dessutom kommer ungdomsverksamheten att visas upp. Håll utkik efter information.

När det gäller ungdomsverksamheten så har P-98 laget varit i Örebro och spelat inofficiellt SM för 15 åringar med bra resultat. Även här bra PR för Halmia. Övriga lag har också deltagit i cuper under sommaren och vi kan konstatera att det för närvarande är en tillströmning av spelare till Halmia. Ungdomsverksamheten kommer vi att jobba hårt med under hösten och vintern för att utvidga och marknadsföra. Tyvärr är det många som tror att Halmia inte har någon ungdomsverksamhet och det måste vi ändra på.

Vi går nu in i en intensiv period av matcher, närmast spelar herrarna DM semifinal mot Varbergs GIF, matchen går på tisdag på Halmstads Arena på tisdag kl 18.30, för att sedan ta emot Qviding på fredag. Damerna har nästa hemmamatch på lördag kl 14.00 mot Hässleholm, Halmstad Arena är spelplats. Ni behövs alla på läktarna, " den tolfte spelaren" myntade vi under EM, det gäller på Halmias matcher också. Vi ses!

Halmiahälsningar

Susanne Erlandsson
Ordförande


 

Etiketter: föreningen