Frida Jingblad avgjorde mot Sjöbo

Med 12 minuter kvar att spela av matchen mellan Halmia och Sjöbo var ställningen 0-0. Det blev 2-0 efter att Frida Jingblad gjort båda målen i matchen sedan hon kom in i den 60:e minuten.

Halmia visste vad som väntade när laget åkte till Sjöbo på lördagen. Sjöbo var piskade att vinna för att minska  glappet upp till Hässleholm och Glimåkra. Sjöbo stängde ytor på ett effektivt sätt och det var ett passivt Halmia som inte lyckades sätta varken anfalls- eller försvarsspel på ett sätt som laget vill.
- Så här kommer det att se ut i många matcher framöver. Lag som slåss för sin existens i serien måste vi klara av att hantera, säger Håkan Magnusson.

Halmia visade att det finns en bredd i truppen där många spelare kan gå in och spela avgörande roller. Katarina Nilsson gick in på mitten för Frida Ottosson, som ådrog sig en knäskada. 
Nilsson svarade för två skott mot mål innan hon hittade Arbnora Robelli med en perfekt passning. Robelli spelade bollen till en fristående Frida Jingblad som säkert rullade bollen i mål.
- En ren befrielse, säger Magnusson.
Målet kom i den 78:e minuten och i det skedet var Sjöbo trötta och nedtryckta långt ner i eget straffområde.
- Vi är sanslöst starka över 90 minuter. Det finns inte många lag i serien som rår på oss rent fysiskt och som lag, säger Magnusson.
I den 82:a minuten var det Amanda Johnsson Haahr som serverade Frida Jingblad som fastställde segern till 2-0.

När det gäller Frida Ottossons skada så var hennes knä mycket bättre under söndagen så troligen är hon klar för match redan på lördag mot Hässleholm. Det samma gäller Johanna Björkheims revbensskada. LdB-Malmö-förvärvet Jonna Ingvaldsson är spelklar till matchen nästa helg.

Bilden: Frida Jingblad avgjorde matchen mot Sjöbo med sina två mål
 

Etiketter: dam