IS Halmia - IF Limhamn Bunkeflo 1-2 (0-1)

Halmia gick på pumpen mot ett effektivt LB07.

425 betalande åskådare fick se ett uddlöst hemmalag som verkar ha tappat allt vad självförtroende heter. Gästerna ska ha en eloge för sin effektivitet och på sättet man stängde ytorna när Halmia inte lyckades rulla runt bollen via mittfältet. Istället blev det långa chansbollar eller rent av bolltapp när resten av laget är på väg fram i banan. Livsfarligt.

Det började annars optimistiskt, i den nionde minuten får Genberg bollen på djupet och serverar Kushtrim snett bakåt vid straffpunkten, Kushtrim är helt ensam och ska "bara" placera in bollen mellan målvakter och försvarare men får en felträff och bollen seglar upp i skyn och dimper ner i målvaktens händer vid bortre stolpen. Mycket mer än så blev det tyvärr inte, Thomasson och Taube har ett varsitt bra läge men det vill sig inte riktigt i avslutsmomentet. Och ska vi vara ärliga så är frågan om vi har ett enda skott på mål värt namnet på hela matchen. 

Gästernas Tobias Lewicki är istället den som får nätkänning denna afton, först placerar han vackert in 0-1 i matchens 37e minut. Sedan kan han retfullt enkelt placera in 0-2 i minut 47, även denna gång på en snabb omställning som inte försvaret är med på. 

Att det skulle bli en tuff match det visste vi, tre tongivande spelare borta och en tveksam form är en del av sanningen. Men inte ska det behöva betyda så mycket? Nu krävs det att samtliga spelare knyter näven och visar moral. Och som vi alla vet, det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke!


Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
IF Limhamn Bunkeflo


// Christoffer Andréasson

 

Etiketter: herr