Inför IS Halmia - IF Limhamn Bunkeflo

Så drar allvaret igång igen, en intensiv höst startar idag med match mot LB07.

Träningsmatcher och DM i all ära, nu gäller det att haka på tåget i serien. Fyra raka hemmamatcher (inkl DM) är vad som väntar härnäst. Och detta på inte mindre än 13 dagar. Nog för att vi har gjort det bra hittills, och hade som mål att klara oss kvar. Men med häng på toppen gäller det nu att hitta tillbaks till sitt vägvinnande spel, en seger ikväll hade gjort mycket för självförtroendet och skulle ge fortsatt tätkänning.

I Halmia är läget inte optimalt inför matchen, förutom långtidsskadorna på Ribic och Klang så är Mangfors och Crona avstängda, som om inte det var nog så får vi även klara oss utan Jonas Käck i målet. Han har drabbats av en elakartad infektion med en stor böld på ena långfingret. Han är dock utskriven från sjukhuset och hälsar att det går åt rätt håll, men att han grämer sig över att missa matchen ikväll. Även Adam Johansson missar dagens match med skadekänningar.

Det är nu bredden på truppen sätts på prov, vilket är ett krav för att tillhöra serietoppen. Extra kul är det att nyförvärvet Kamal Mostafa ikväll gör seriedebut för IS Halmia. En mycket bra spelare som kommer in i truppen i precis rätt läge.Bortalaget IF Limhamn Bunkeflo (även kallat LB07) är en ganska ny bekantskap i fotbollssverige. År 2008 slogs Limhamns IF och Bunkeflos IF ihop med målet att ”följa med i samhällsutvecklingen”. Efter att ha ramlat ur Superettan under klubbens debutår 08 så har man sedan dess tillhört division 1 södra. I år ligger man på en 11e plats efter 15 spelade omgångar. Frågan är om man i år ska lyckas bryta den negativa trenden med sämre slutplacering för varje år sedan 2009 (5-7-10-11).

Inför hösten har gästerna förstärkt med två backar ifrån Landskrona Bois. Philip Wikström och Mohammed Zaaroura ska öka konkurrensen i en något skadebenägen backlinje. In kommer också Mattias Folkesson från Åkarps IF, medans ytterbacken Adam Barchan har lämnat truppen.

Tar man en titt i tabellen och sorterar hemma och bortaresultat så kan man konstatera att LB07 har tagit mer än dubbelt så många poäng på bortaplan än hemma på Limhamns IP. På bortaplan har man hittills spelat in 11 poäng (fördelat på 3-2-2, 12-2) medans man på hemmaplan endast mäktat med 5 poäng (1-2-5, 7-15). 


Vi hoppas att alla Halmianer går man ur huse för att fira in helgen med höstpremiären av Division 1 Södra. 19.00 på Örjans Vall är det avspark. Vi ses väl?

Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Limhamn Bunkeflo

Ni som inte har möjlighet att se matchen live kan istället följa rapporteringen på everysport.com

// Christoffer Andréasson

 

Etiketter: herr