Halmias damer vann derbyt

3-1 (2-0) mot Böljan på Örjans vall gör att IS Halmia leder division 1 med hela fem poäng före Kungsbacka; åtminstone ett dygn framåt.

Halmia hade inte vunnit mot halländskt motstånd och heller inte gjort något mål. Allt ändrades på lördags eftermiddagen.
Jessica Jingblad och Arbnora Robelli såg till att ISH ledde i paus med 2-0 och det såg ut som att hemmalget skulle få en bekväm väg till en ny seger. Böljan ville dock annat och kom tillbaka efter paus. Gästerna från Falkenberg tog kommandot och tryckte ner Halmia under stora delar av den andra halvleken. Redan fyra minuter in på den andra halvleken reducerade Böljan men Halmia stod emot hela matchen från ytterligare påhälsning bakom Anna Eckert i målet.
Istället för kvittering avgjorde Jessica Jingblad matchen i den 85:e minuten när hon satte 3-1.
- En oerhört skön seger. Böljan är bra och när det kommer till derby blir det också extra prestige, säger Håkan Magnusson efter matchen.
I morgon spelar Kungsbacka borta mot Asarum och om Kungsbacka vinner skiljer det 2 poäng mellan lagen men Halmia kan njuta ett dygn av att leda serien med fem poäng.
- Det spelar ingen roll. Så länge vi gör vad vi ska så behöver vi inte fundera på vad de andra lagen gör, säger Magnusson.