IS Halmia P-15 i Elite Hotel Cup, dag 6

Förlust och Vinst!

Vi förlorade den avslutande matchen mot Mjällby AIF med 3-2. Men vann ändå.....!

Vi trodde vi skulle ha alla spelare tillgängliga inför sista matchen, men tyvärr åkte Koffe på någonting som sänkte honom på sista speldagen. Vi hoppas på omladdade batterier hos denne turbokille och att han är frisk till helgens SM i segling.

"Sillastrybarna" (Mjällby) hade precis som många andra lag tagit in hjälp från duktiga lokala förmågor för att förstärka sitt lag och hitta nya talanger. Även vi har haft ett jättebra fungerande samarbete med Torup/Rydö och vi hoppas på att Oskar Jerlebo (som varit med oss hela vintersäsongen) och Simon Johansson nu tar till sig rejält av denna fotbollserfarenhet, åker hem och presterar/utvecklas i sin hemmaklubb, och vet vart de kan vända sig för att ytterligare få en skjuts i sin fortsatta fotbollskarriär. Tack Torup/Rydö för att vi fick lära känna dessa underbara fotbollskillar lite närmre!

Enligt uppgift hade Mjällby dammsugit Listerlandet och deras lag var riktigt bra. De spelade tufft, aggressivt och var väldigt effektiva när de kom till avslut.
Vi började annars matchen bäst och det dröjde inte mer än 3 minuter innan vi fick till ett mönsteranfall med löpande anfallare Oskar J, som får en underbar chip-pass bakom deras backlinje, signerad Alexander. I mitten kommer Filip M löpande som en kanon och sätter bollen på det perfekta inspelet av Oskar direkt efter marken otagbart för deras målvakt (tunnel).

Vårt andra mål gör också Filip, fast då på ett inspel från andra kanten. Även detta inspel är helt perfekt slaget av Ardian mellan back och målvakt och denna gången störtar Filip fram och trycker den på volley upp i nättaket. Två riktigt fina avslut som vi tror Filip kommer att göra flera av framöver. Vi byter som vanligt runt en hel del och de sexton spelare vi har tillgängliga får alla rejält med speltid idag. I andra halvlek löser Malte (Oskar G håller nollan i mål) av Filip på topp för att ytterligare kunna såra Mjällby med löpningar i vår anfallslinje. Mycket löpa blir det, och chanser skapas, men idag var det ingen som kunde följa upp Filips eminenta Bombareavslut, utan bollen är som närmst en halvmeter från deras backlinje med öppet mål och Ardian får försöka stöta sin egen lobb över målvakten den sista biten. Då får bollen en extra skjuts upp i luften på studsen och tajmingen blir fel, bollen tas om hand av en vilt jagande Mjällbymålvakt i sista stund.

På slutet försöker vi flytta fram positionerna, kör med hög press och trebackslinje men är tyvärr inte kyliga nog för att kunna kvittera. Många trötta ben, vilket gjorde att tekniken havererade, trötta hjärnor som fick till följd att taktiska planer inte riktigt slog igenom i denna match, var anledningen till att vi inte nådde ikapp. Matchens samtliga mål görs i första halvlek. Mjällby skapar sina chanser på snabba omställningar, när vi inte riktigt kan hålla laget samlat. I vanlig ordning blir inte så många avslut mot oss, men de få som motståndarna bjuds på är väldigt effektivt exekuterade.
Även i denna match är vi rejält med på banan och ingen hade kunnat ha något emot om vi hade stått som segrare i denna sista match om 9:e eller 10:e plats.

Ska man lyfta några spelare idag, när vi inte riktigt kunde hålla ihop det kollektiva försvarsspelet på samma sätt som de gånger vi vunnit tidigare i turneringen får det ännu en gång bli firma Måns, Emil O och Alexander. Filip bevisade att han har ett toppforwardspel av yppersta klass i sig, så där blir det säkert en fortsättning följer. I andra halvlek fick han slita som ett djur som defensiv mitt och fick köra slut på sig fullständigt. Bra jobbat Filip! Även Besfort ska ha ett rejält omnämnande, som visar prov på stort tålamod i turneringen och går in och gör en jättebra insats som högerback när han får chansen.

Ett försök till sammanfattning av vår insats i Elite Hotel Cup (inofficiella SM) får bli något så här: Vi i vårt lag Halmia P98 har tagit chansen att sätta oss på Sveriges fotbollskarta. Av förklarliga skäl var vi inte de först tillfrågade att vara med i denna inbjudningsturnering. Det saknades kanske en handfull av Sveriges bästa lag i det yttersta toppskiktet för P98or. Vi har spelat jämnt med allt motstånd vi mött, och med lite flyt i varje match i rätt läge faktiskt haft chansen att vinna alla. Vi kommer på 10e plats. Vår grupp var den totalt sett kanske svåraste i gruppspelet om man ser till hur man klarade sig vidare i slutspelet. Syrianska, Norrköping, Halmia och Göteborg vann alla sina semifinaler! Syrianska och Göteborg krossade sina motståndare i slutspelet.
Ja ja detta är bara resultat, men det allra viktigaste är att alla våra spelare fått en rejäl fotbollsutbildning denna vecka. Var och en får nu åka hem och fundera över hur mycket man älskar fotboll, hur pass seriös man vill/får vara i den fotbollsmiljö man befinner sig i. 
Slutligen: Vad är man beredd att göra för uppoffringar för att nå dit man vill komma!? Vi i Halmia P98 har ett härligt gäng att jobba med och tror att det här är den bästa kamrat- och fotbollsmiljö man kan befinna sig i för att utvecklas i och ser fram emot en spännande fortsättning!!! Vad månde bliva.....

Lilla Halmstad hade, som nämnts tidigare, två inbjudna lag i denna turnering. Ingen annan stad i Sverige kunde konkurrera med detta i år. Detta är ett oerhört gott betyg till de duktiga P98 lag som finns i Halland och de duktiga och seriösa ledargrupper som finns i de olika lagen.

Cupmakarna hade lyckats förträffligt med allt, utom att vaska fram speldugliga planer för att köra fyra matcher på samma gång. En av planerna var faktiskt helt undermålig och borde inte fått spelas på om man ska vara ärlig. Något de ansvariga får ta till sig till nästa år. Förhoppningsvis var det ingen som skadade sig allvarligt i hålor, traktorspår och sandbunkrar på området. För övrigt var både upplägg, startfältet, domarnas insatser, mat och bemötande i matsalen, föreläsningar av yppersta kvalitet.

Vi hoppas verkligen få vara med nästa gång det blir sammandrabbning för P98 lag av Elitklass!

Dom sista orden bli ett STORT TACK från oss i ledarstaben till ALLA spelare i truppen som deltagit denna härliga vecka och även ett TACK till den tappra supporter-skara som stöttat oss live under veckan i värmen :-))

 

Etiketter: ungdom