IS Halmia P-15 i Elite Hotel Cup, dag 5

FingerspitzgefUhl

Liten tysklektion "fingertoppskänslan", - dvs två kloka gubbars viktig beslut om vilka som var kalla nog att slå straffar efter 80 min fotbollsmatch i stekande solsken- var det som avgjorde dagens match mot Helsingborgs IF. Alexander S fick förtroendet att slå den sjätte avgörande straffen, sedan i tur och ordning Joel, Oskar G, Emil, Felix och Melker säkert placerat in sina. Malte hade just skrämt HIFs straffläggare till att slå deras sjätte i stolpen. Alle gjorde inte heller nu något misstag utan satte den oerhört koncentrerat och distinkt i ena hörnet.

Matchen hade dessförinnan genomförts på ett mycket taktiskt och väldisciplinerat sätt av de rödvita pojkarna. Vi visste att HIF är ett duktigt lag och kände redan innan match att vi måste göra vårt allra bästa för att kunna rubba dem. 16 man fick dela på bördan och framförallt på mittfält och i anfall bytte vi runt med jämna mellanrum för att orka med i den tryckande värmen. Defensiven och det kollektiva arbetet firade åter stora triumfer och vi skapade även en hel del chanser framåt. Förutom en märklig klacksituation där bollen studsade i våran ribba för att sedan på returen även pricka stolpens utsida skapade HIF faktiskt inte något rejält problem för Malte. Backlinjen var också idag vattentät. Emil och Måns har vuxit ut till ett mittbackspar i absoluta toppklass här uppe i Örebro.
Ett läger för Sveriges 60 bästa P98or lär ju bli ett skämt utan Måns närvarande. Men vi har ju lärt oss bland mycket annat att man ska vara som bäst i fotboll när man är 28 år, så det kan ju egentligen kvitta. Den bästa utvecklingsmiljön är i dagsläget i IS Halmia.

Många var bra idag igen- den kollektiva insatsen var fantastisk och alla gjorde sitt allra yttersta i alla situationer. Vi måste ändå nämna två spelare förutom mittbackarna för strålande insatser, dvs Oskar G och Alexander.

Men men och som sagt var, utan cocoachernas smartness kunde dagen slutat på ett helt annat sätt.

Lite kuriosa: Alla lagen i våran grupp vann sina första slutspelsmatcher, vilket tyder på att vår grupp verkligen var tuff som bara den. Så vi hoppas på en liknande fortsättning, så att vår insats här får en ännu större betydelse.

I morgon väntar nästa allsvenska klubbs p98or: Mjällby AIF och vi tänker inte vika ner oss. Matchen startar redan 08.30 så håll tummarna innan ni landar i Bingen!

 

Etiketter: ungdom