Halmias damer laddar inför hösten

IS Halmias damer gick till en 13 dagar lång sommarvila som serieledare; två poäng före tvåan IFK Örby. 
Om exakt en vecka startar serien om med bortamatch mot Rödeby. Halmias damer har laddat inför höstsäsongen på bästa sätt genom att träna hårt, spelat matcher och gjort en team building.


Under hösten ska agnarna sållas från vetet och i dagsläget ser det ut att bli en kamp mellan Halmia, Örby och Kungsbacka om seriesegern, som leder till ett direktkval till Elitettan. Dock borde även Borgeby, Stattena och Böljan kunna utgöra ett hot mot topptrion.
- Det finns många bra lag i serien och vi måste vara på topp mot alla lag i serien, säger Håkan Magnusson.
Halmia startar, som sagt, hösten mot Rödeby på bortaplan och som en förberedelse för hösten har ISH spelat match mot ett universitetslag från USA (förlust 3-2) samt spelat mot Kristianstad DFF. Laget har även genomfört en lagaktivitet som förhoppningsvis ska ge en extra boost mot hösten.
Aktiviteten genomfördes vid Ulvereds hjorthägn. Truppen delades in i fem olika lag och tjejerna fick mäta sina krafter i rodd, lerduveskjutning, blåspil, skytte mot en pappersälg, tipsprommenad och andra eskapader i skogen utanför Mästocka.
- Mycket intressant, säger Håkan Magnusson och fortsätter:
- Vi fick se en av våra största fotbollstalanger, som inte kunde ro och en annan som inte kunde skjuta lerduvor.

Bilden: Anna Eckert, Matilde Abrahamsson, Ebba Hed och Jessica Jingblad kämpade om seger i rodd.
 

Etiketter: dam