IS Halmia P-15 i Elite Hotel Cup, dag 3

Vinst mot Syrianska! Grupptrea!

Idag var det en omväxlande dag, med målvaktsträning på morgonen för Oskar G och Malte. Ett genomtänkt drag som senare på dagen kanske blev tungan på vågen i mötet mot Syrianska. Det forna Tottenhamsproffset Oskar Jansson, som numera vaktar ÖSK:s kasse, var ansvarig för träningen och kom med goda råd och tips på teknik och övningar. På kvällen var det Tacobuffe för spelarna och vi ledare fick en föreläsning av Alexander Axén kompletterad med inlägg av Agbar Barsom, bl.a. Känd från TVs proffsdrömmar. Intressant och tänkvärt! Sen var det semifinal för Pias gäng som gällde.

Så till dagens absoluta huvudpunkt, och det som vi alla är här för. Matchen mot Syrianska gav oss en möjlighet att komma tvåa i gruppen om alla bitar föll på plats. Vi gjorde vad vi skulle och vann vår match, men tyvärr hade inte IFK- mötet mellan Göteborg och Norrköping den utgång vi önskade, så därför får vi spela om platserna 9 till 12 i denna Elitcup.

Matchen började likt de andra två matcherna vi spelat med att vi avvaktade med pressen och lät deras backlinje ha bollinnehavet. Kollektivet och spelintelligensen kombinerat med ett konsekvent förhållningssätt till den spelplan vi hade lagt upp, var det som gjorde att vi var mer än välförtjänta av segern. Det satt trots allt väldigt långt inne, och även om vi skapade en hel del farliga målchanser framåt i andra halvlek var det inte förrän vi la in overdriven de sista tio minuterna som det rasslade till i Syrianskas kasse. Då hade vi ett anfall bestående av Oskar J, Malte, Filip och Joel. Alla jobbade kopiöst hela matchen och löpningarna som togs på slutet sårade till slut Syrianska rejält. Som flaggats tidigare vaktade då Oskar målet efter att ha sprungit två mil , och Malte sprang av sig sin löparglädje på topp. Årets störtdyk signerat Malte höll på att resultera i en straff, men istället lyckades vi fullfölja samma anfall med att Filip M skarvade fram bollen till Oskar J som mycket bestämt placerade bollen i målvaktens bortre gavel med en vänsterpärla.

Idag lyfter vi som sagt var fram kollektivet. Det var fantastiskt att se hur alla verkligen försökte göra sitt bästa i alla situationer och kämpade tills slutsignalen ljöd. Även i denna match var det små marginaler som avgjorde och Syrianska hade i mitten på halvleken ett skott i ribban efter ett par riktigt fina anfall. Dock hade vi ett rejält övertag totalt i antalet målchanser. Bäste spelare på plan utsågs Syrianskas målvakt till, men även om inte Måns gjorde sin allra bästa match idag är han tveklöst en av de allra bästa spelarna här uppe. Oerhört glädjande är det att den medicinska staben hittar lösningar som botar havererade muskler, halsar och småtår. Emil O var t.ex. spelklar på två dagar efter en dynamitbehandling för sin totala muskelruptur. -"Diagnosen dock något tveksam", säger en av de två låtsasläkarna mycket ödmjukt. Emils insats var klockren och Alexander S har inte gjort ett synligt misstag på de 235 minuterna han spelat så här långt. Melker får en avgörande roll på slutet när han återkommer i spel eter en stunds vila och vinner närkamper och tar tag i taktpinnen. Men viktigast... Alla spelarna på plan gör en mycket gedigen insats och vi tar med oss denna goa känsla i vår nästa match som blir ett möte med Helsingborgs IF:s mycket duktiga och lovande lag. På fredag kl 13.30 smäller det.
Ett mycket meriterande inslag i denna cup är att Halmstad är den enda stad som har två lag med i denna cup och att våra lokalkombattanter HBK i kommer att få spela om placeringarna 5-8. Vi fortsätter stötta varandra och gläds med framgångarna här i Örebro.

Välkomna upp till Rosta Gärde på fredag alla Halmstadfans! P15 fortsätter sätta ISH på Sveriges fotbollskarta!

 

Etiketter: ungdom