IS Halmia P-15 i Elite Hotel Cup, dag 2

Peking var bättre....idag!

Yrvakna biträdande Coacher såg till att alla kom i tid till frukosten idag. Samma ledare leder också maratontabellen i långdistanslöpning i Örebros naturparker.

Matchen mot IFK Norrköping började direkt med att De tog kommandot och hade övertag i bollinnehav medan vi låg med ganska avvaktande defensiv. Alla i laget höll sina positioner på ett mycket bra sätt och det understöd till ytterbackarna som vi hade pratat om fungerade klockrent. Simon Ljungsten fick presentera sig idag och ställdes mot IFK:s duktige V-Mf som vi känner igen sedan många åt tillbaka. Och som han löste det, med spelintelligens och ettrighet. Välkommen in i Halmia, Simon!
En annan nykomling som också visade prov på sina finaste kvalitéer är Ardian Callaki som använde fart och teknik för att dribbla och prickskjuta in 1-2 målet i den 53 minuten. Alexander stod för framspelningen från mittplan.
Då hade Norrköping börjat andra halvlek med att göra två mål de första 10 minuterna. Vi var hårt tillbakapressade då, men hade läge att göra 2-2 då en fint slagen frispark från Felix sånär hade skarvats in av våra mittbackar Måns och Oskar. Bägge kom perfekt i sina löpningar men mm från att nå bollen.

Även idag får backlinjen tillskrivas den bäst fungerande lagdelen, med Simon L, Oskar G, Måns och Alexander. Måns är även idag den store resen och kungen på plan och Malte målvakt gör en hel del fina ingripanden som gör att det känns helt rätt att dessa delar på kaptensansvaret i laget. Maltes reflexräddning på närskottet i andra halvlek var av det svettiga slaget. Målen är han chanslös på.
Alla spelbara killar luftades idag. Mittfältet har mycket kort om tid på sig att ta beslut och det gäller verkligen att ha full fokus och stöd från sina lagkamrater för att det ska funka på denna nivå. Peking spelade tufft, rutinerat och var ett bättre lag än vårat idag, och med all säkerhet bättre än Göteborg om de satsar fullt ut imorgon.
För vår egen del väntar Syrianska, som lite oväntat lyckades hämta sig från käftsmällen mot Norrköping dagen innan. Alla matcher innebär tufft motstånd, utvecklande möjligheter och chansen att visa upp sina allra bästa förmågor inför kritiskt granskande ögon. Alltså både utmaningar och att kunna prestera under press.
Vi tror att båda IFK lagen har fått klart för sig att det är jobbigt att möta Halmia och att vi är ett lag med många lovande spelare som vikt- och längdmässigt än så länge inte tagit det stora klivet ännu. Detta kommer vi att jobba ikapp så om några år... Då jädrans anackar!


 

Etiketter: ungdom