IS Halmia P-15 i Elite Hotel Cup, dag 1

Idag startar vi en följetång om vårt duktiga P-15 som denna vecka är uppe i Örebro och spelar inofficiella SM (Elite Hotel Cup). Vi önskar killar och ledare fortsatt lycka till och återkommer med mer info efter kommande matcher.

Förlust mot Blåvitt

Resan upp till Örebro gick helt enligt planen, förutom att husvagnsekipagen inte lärt sig att parkera på dagtid. Mormors bredda bullar smakade smaskens vid Vättern. Tack mormor Anita!

Känslan inför matchen mot IFK Göteborg var fin och alla 18 spelare var tillgängliga för spel. Vi öppnade matchen väldigt bra med högt tempo och en press som bet högt och bra. Efter 5 min fick vi en frispark i bra läge framifrån, något som Emil O längtat efter som det verkade. Ett stenhårt pressat skott från ca 20 meter och blåvitts målvakt var chanslös. Några minuter senare får vi efter ett anfall startat av Simon J till ett inlägg från Oskar G som Felix P störtar fram på och lyckas hinna före målvakt och back. 2-0 ocH det känns stabilt. Tyvärr får mb Emil O känning i baksida lår och tvingas sätta sig vid sidan av. Oskar G fyller upp hans plats och vi kastar om lite i laget. Oskar J och Petter kommer in och gör ett förtjänstfullt arbete. Göteborg hade en mängd farliga lägen på fasta situationer och det är på en oerhört snyggt slagen skruvad hörnspark som reduceringen kommer. Direkt och vackert in i bakre krysset bakom Malte. 2 min före halvtid kontrar IFK och deras duktige snabbe anfallare lyckas trycka undan försvarare och placera bollen kyligt vidsidan om en ställd Malte.

I paus pratar vi igenom vad som behöver förbättras och vi kommer ut med ett frejdigt spel.
Alle fixar en frispark och nu tar Oskar J chansen från höger och knorrar in frisparken direkt vid främre stolpen(trots att Leif sa till honom att lägga den i bortre hörnet). En go känsla infinner sig, men det dröjer inte länge förrän IFk ytterligare en gång får en farlig frispark . deras anfallare trycker ner de våra och plötsligt är bollen fri framför Malte. Hårt och distinkt 3-3 . matchen står och väger och nu får vi en hörna från höger. Oskar J slår den snyggt mot mitten och denna gången lyckas Oskar nicka bollen neråt, något han lärt sig vid köksbordet av pappa Magnus. perfekt vid ena stolproten och vi leder igen. ännu några tuffa närkamper senare slår en Göteborgare en välriktad frispark från ca 30 m som får en perfekt båge över Malte och ribba in. Små marginaler som var på Gbgs sida. kvitterat och 15 kvar. helt plötsligt blir Filip M kapad bryskt bakifrån och medan förövaren i Blåvitt får sitt gula kort tappar Filip humöret och sparkar på honom då han ligger ner. Helt riktigt rött kort och vi får det kämpigt värre. Vi blir lite slarviga i vårt uppbyggnadsspel och det straffar oss direkt. 4-5 och 4-6 kommer som ett brev på posten.

Priset idag till matchens lirare gick till vänsterbacken i Götet, men det kunde lika gärna gått till Måns i Halmia. Grym idag, och med en stark backlinje till hjälp för övrigt känns det märkligt att vi släppte in 6 bollar. Det kändes ändå som att vi hade ett oavgjort resultat i vår hand och vi fick oss återigen till livs en hel del nyttiga lärdomar. I första halvlek fungerade anfallsspelet också bra och vi fick till fina lägen på inläggen från våra kantspelare Simon J och Felix P.
Malte var stark i luftrummet, men hade behövt en tio cm längre kropp för att nå de högklassiga hörn/frisparkarna.
IFK spelade en tuff fysisk fotboll med snabba anfall och vi tror att de kommer att få en fin placering i cupen. För vår egen del är vi framförallt nöjda med att killarna aldrig gav upp utan visade stark moral även på slutet. Vi tar nya tag mot Peking i morgon kl 16.00. Det kan vi lova!

Nu blir det natten!


 

Etiketter: föreningen ungdom