Utsiktens BK - IS Halmia 0-0

Delad poäng i smågrinigt toppmöte.

Matchen började bra för bortalaget Halmia, första 20 minuterna var gästerna det spelförande laget. Dessvärre kommer man inte rikigt fram till dem vassa chanserna, utan det var istället hemmalaget Utsikten som hade dem två bästa möjligheterna med skott strax utanför vid två tillfällen.
Därefter äter sig Utsikten in i matchen och får mer och mer att säga till om, men när Halmia höjer bolltempot så får hemmalaget svårt att hinna med i svängarna. Just ett sådant tillfälle är det när K.Maholli trampar sig igenom och avlossar ett skott i ribban i den 25e minuten.
Utsiktens nyförvärv Sonny Karlsson uppvaktas ständigt av firma Crona/Taube, något som inte uppskattas av den forne skyttekungen. Med knappa halvtimmen spelad skapar hemmalaget två riktigt farliga målchanser, på mindre än två minuter får Halmia rensa på egen mållinje och se bollen studsa i ena stolpen innan den rensas undan av bortalaget. Där kom vi undan med blotta förskräckelsen.
Nu är det Utsikten för hela slanten och Halmia tappar initiativet på framförallt mittfältet, coach Lindau manar på sina gubbar på mitten men får inte önskat gehör. Ca tio minuter innan paus så smäller det ordentligt vid ena långsidan, två spelare går in för kung och fosterland på en lös boll och hopslaget måste ha hörts hela vägen bort till Halmstad. Lyckligtvis ingen skadad men det något griniga läget mellan lagen ökar och föga oväntat är det hemmalagets Sonny Karlsson som är mest högljudd och får syna det gula kortet. Halvleken går på poäng till hemmalaget som kommer till fler avslut än gästerna.

Andra halvlek inleds piggt av Halmia dem första minuterna, sedan blir man stillastående på innermittfältet och passningsalternativen saknas i uppspelen. Med tio minuter spelade vinner Utsikten boll på mittfältet och går till anfall, Mangfors rusar in i duell med bollförande spelare men kommer in helt fel och Utsikten rinner igenom till avslut, denna gång utan att resultera i något mål.
Utsikten har nu flyttat upp positionerna ytterligare och Halmia får svårt att spela sig ur situationerna på egen planhalva, man spelar lite för snålt och tappar bollen gång på gång till hemmaspelarna.
Det är nu ca halvtimmen kvar och Utsikten är det klart spelförande laget, man öser på framåt och försöker hitta Sonny där framme. Denne Sonny är ständigt farlig men har problem med avsluten, något som kan förklara med att han inte spelat match på två månader. Med tjugo minuter kvar av matchen får Halmia frispark på offensiv planhalva, bollen skickas in i straffområdet och efter någon studs serveras bollen till Genberg som drar till med en yttersida, strax över dock.
Utsikten har fortsatt taktpinnen fast i näven, med hög press snor man bollen av ett slarvigt bortalag på Halmias planhalva, skottet från nära håll går utanför. Med kvarten kvar stupar Crona i backen, dagen till ära valde solen att steka som aldrig förr, vilket ledde till kramp och byte för hårt jobbande Crona.
Med tio minuter kvar lutar matchen åt en mållös historia, då drar inbytte Ingves på sig en frispark på mitten av Halmias planhalva, Utsiktens spelare stegar upp och chippar in bollen mot straffområdet, som tur är så har bollen ingen högre fart när den landar på en hemmaspelare som nickar mot mål, Käck står rätt och räddar. Bara minuter senare är det dags igen, Utsikten ställer om blixtsnabbt och denna gång är det sanslöst nära hemmaledning. En framrusande hemmaspelare rinner igenom Halmias mittlås och kommer fri mot Käck, den sistnämnde parerar men bollen studsar turligt ut till en retur för anfallaren, som tur är så hinner försvarare ikapp och rensar undan i sista sekund. 
Nu är det dryga fem minuter kvar av ordinarie tid och båda lagen går för ett segermål. Halmia kommer till sällsynt anfall när Ingves väggspelare med inbytte Sjögren. Ingves instick till Genberg blir dock aningens brant och målvakten hinner emellan. I den 87e minuten kommer dagens bästa Halmian, Kushtrim Maholli runt på vänsterkanten, han slår ett fint inlägg mot bortre stolpen där Genberg står och väntar, nicken ser ut att otagbart gå i mål intill den närmsta stolpen...... men NEJ!, bollen träffar insidan av stolpen och studsar parallelt med mållinjen innan den rensas undan av hemmaspelare.
Med hjärtat kvar i halsgropen sätter Utsikten högsta fart, under ordinarie tids sista två minuter hinner man skjuta ett pressat skott precis utanför Käcks ena stolpe, detta efter att man ligger för långt ifrån i markeringsspelet hos bortalaget. I sista minuten ser Mangfors ut att bli den som räddar en poäng åt gästerna, han kastar sig fram och glidtacklar bort bollen precis innan hemmaliraren ska dra iväg bollen mot en ensam Käck i målet. Ett Halmia med megaflyt, likt i våras kunde dock tagit hem alla tre poängen när Genberg på tilläggstid försöker sig på en cykelspark efter en snabb kontring. Tyvärr för alla tillresta bortafans så blir det ingen bra träff utan målvakten kan enkelt plocka upp bollen. 

Matchen slutar således mållöst men nog borde vi fått se några mål med tanke på chanserna som skapades. Isåfall låg hemmalaget närmst segern, även om matchens bästa chans var Halmias och Genbergs med nicken i den 87e minuten.

Nu är det iallafall slut på bortaturnén med fyra raka bortamatcher. En förlust och tre oavgjorda blev resultatet. 

Nu tar vi uppehåll (igen!?) och hälsar supportrar välkomna till Örjans Vall fredagen den 2 Augusti när Tvååker gästar Örjans Vall för match i DM/Intersport Cup. Serien drar igång fredagen den 16e Augusti när Limhamn Bunkeflo reser till Halmstad. Väl mött då. Tills dess, håll koll på hemsidan för senaste info, vem vet vad som händer bakom kulisserna....


// Christoffer Andréasson


Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Utsiktens BK

 

Etiketter: herr