Inför Utsiktens BK - IS Halmia

Halmia reser till Göteborg för match mot Utsikten i Division 1 Södra

Det är dags för omgång 15 och matchstart är Lördag 16.00

Hemmalaget Utsikten kommer från två oavgjorda matcher (3-3 och 0-0) mot Limhamn Bunkeflo. Saknas gör avstängde Palmqvist men under sommaren har två nyförvärv gjorts och båda är redo för debut mot Halmia. Sonny Karlsson, en giftig anfallare och skyttekung från just Utsikten 2011 ansluter från den Bulgariska högstaligan. Försvararen Daniel Forsell har anslutit från Allsvenska Häcken. Noterbart är också att lagkaptenen Robin Jonsson är tillbaka efter sin 3 matcher långa avstängning.

Vi ringde upp Halmias tränare Peter Lindau för att få lite färsk info inför matchen.
Hur ser truppen ut till morgondagens match?
- Alla utom Ribic, Klang och Bekkaoui är tillgängliga, Younnes har opererat handen och är sjukskriven.
Är det troligt att Halmia kommer förstärka truppen nu när transferfönstret är öppet?
- Vi jobbar på det, vi har tappat fyra spelare sedan säsongen började. Men isåfall skall det vara av kvalité som kan gå direkt in i laget, man har inte råd att skola in någon såhär sent på säsongen. Vi får se vad som händer, dem flesta sitter ju på kontrakt och det handlar givetvis om pengar.
Hur är formen i dagens Halmia? Tre raka matcher utan vinst inför matchen imorgon.
- Bra fråga, skador och ett för oss haltande spelschema sätter såklart sina spår. Vi spelade som bäst när vi var inne i perioden med nästan två matcher i veckan. Träningarna ser bra ut, men man behöver matchtempot.
Vad tror du om lördagens motståndare?
- Utsikten är starka på hemmaplan och har ju precis som många andra förstärkt sin trupp på sistone. Det blir en tuff match.

Vi tackar Peter för dem orden och önskar honom och laget lycka till imorgon.

Utsiktens hemsida
Matchrapportering på Everysport
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson 
Etiketter: herr