Skövde AIK - IS Halmia 3-2 (3-0)

Mardrömsstarten blev Halmias fall

Hemmalaget Skövde rivstartade matchen med att göra 1-0 redan i den första minuten, för att sedan även trycka in både 2-0 och 3-0 innan första kvarten var spelad. 

IS Halmia åkte upp till Skövde med en intakt startelva men med vissa frågetecken kring formen.
Just formen var en snackis innan matchen, vart står dagens Halmia? Två raka kryss mot överkomligt motstånd, förvisso på bortaplan båda två. Hur har uppehållet påverkat laget? Har verkligeten kommit ifatt oss?

Tyvärr finns inga enkla svar, det enda vi kan konstatera efter förlusten igår är att det inte duger att ställa ut skorna, det krävs hårt arbete i 90 minuter, framåt som bakåt. Minsta lilla koncentratonsmiss kan kosta ett baklägesmål, det är på den nivån i seriesystemet vi befinner oss. Kanske var det här en väckarklocka som behövdes, denna match är vi inte på tårna från början och vi gör inte jobbet som krävs där ute. Grundspelet sitter där, inget snack om saken, men för att omvandla bollinnehavet till målchanser så krävs det mer än så, vi måste göra skitjobbet, ta dem jobbiga löpningarna och visa vägen för varandra.

Vi bryter ihop och kommer tillbaka, var så säkra!

Målskyttar för Halmia:
Calle Genberg (3-1 straff i minut 88)
Wilhelm Ingves (3-2 90+)Everysport
Skövde Nyheter
Skövde AIK
P4 Skaraborg
Hallandsposten

 

Etiketter: herr