Inför Skövde AIK - IS Halmia

Väntan är över, dags för match igen!

Halmia reser under söndagen norrut för match mot Skövde på Södermalms IP. Avspark 17.00

Det är nu drygt två veckor sedan senaste matchen (Limhamn Bunkeflo borta 0-0). Ett uppehåll som kom lägligt, inte minst med tanke på vårens tuffa spelschema och att skador gjorde sig påminda på bland annat mittfältslåset Taube/Crona.

Läget i truppen ser ut enligt följande:
Robin Berndtzen - Lämnat för div3spel i Smögen
Ervin Ribic - Opererade sin skadade menisk i veckan, väntas bli borta ca 6 månader innan han slussas in i träning igen
Simon Klang - Även han opererades i veckan, tillhålsoperation på menisken och det lär dröja ca 6 veckor innan han får träna med laget igen
Younnes Bekkaoui - Har opererat handen/båtbenet och missar matchen imorgon
Ola Lindh - Har problem med ena foten, åker eventuellt med upp men ska ej spela

Vi håller tummarna för att läkeprocessen går som beräknat och önskar grabbarna varmt välkomna tillbaka när kroppen är hel och frisk igen.

Positivt är dock att både Niclas Taube, Sebastian Crona och Kushtrim Maholli går för fullt och är redo att sätta huggtänderna i Skövdespelarna. Be Aware!

Motståndarna Skövde är ett svårläst lag, man ligger i mitten av tabellen med fyra vinster, fyra oavgjorda och fyra förluster. Senast fick man stryk borta mot Oddevold med 0-3. Noterbart är dock att på hemmaplan har man den smått osannolika målskillnaden 3-3 på 6 matcher, jämfört med på bortaplan där man både gör fler mål men också släpper in betydligt fler, 8-13.
Skövde är ett spelskickligt lag som sällan gör några riktiga bottennapp, däremot har man under säsongen haft svårt att omvandla sitt bollinnehav till riktigt klara målchanser, därav många oavgjorda matcher och uddamålsförluster.

Det skall bli intressant att se vilket lag som vinner matchen i matchen på mittfältet, där tror jag matchen avgörs under söndagen, detta då båda lagen är vana vid mycket bollinnehav och att trötta ut sina motståndare.

Nedan hittar ni länkar om morgondagens match:
Everysport.com - Matchrapportering
Hallandsposten - Inför
Halmias Svenska Fans - Inför

 

Etiketter: herr