Sumering av våren för ISH-dam

IS Halmia har haft en fantastisk vår och gick faktiskt obesegrade genom den. Första förlusten kom i går men den den matchen ingick i höstomgången. Halmias hemsida ska här sammanfatta våren.

Försäsong:
Laget började träna i början av januari och började matchandet redan den 3 februari. Det var en turnering i Stenugnssund som laget vann efter tre raka segrar mot Stenugnsund (1-0), Smögen (7-0) och Sandarna (1-0). Med sig hem hade laget en segercheck på 4 000 kronor och årets första titel.
Halmia har lagt mycket fokus på fysträning och ökad fotbollsträningsdos och totalt har laget under våren haft 125 samlingar och det inkluderar träningar, matcher och ett träningsläger.
Den första "riktiga" träningsmatchen spelades mot seriekollegan IF Böljan och det blev seger med 3-0 . I matcherna efter vann man mot Åsa IF med 5-0.
I mars åkte laget till Lloret de Mar för ett träningsläger. Laget tränade två pass per dag och spelade en match som nog går till historien som en av de märkligaste. Halmia vann med 14-1 men när det gäller det lag som vi mötte finns det inte så mycket att säga mer än att det var synd att vi släppte in ett mål.
Dagen efter hemkomsten från lägret spelade laget match mot BK Astrio i en match som ISH vann med klara 9-3.
- Resan fram till seriestart var lång, viktig och värdefull och egentligen visste vi inte riktigt var vi stod när serien startade, säger nye tränaren Håkan Magnusson.
Försäsongen innehöll också två riktigt tuffa matcher mot lag som spelar i den nya Elitettan. Först mötte ISH Hovås/Billdal där det blev förlust med 5-0 och någon vecka senare svarade Östers IF för motståndet och där Öster vann med 3-1.
- Det var två oerhört lärorika matcher som vi kommer att ha nytta av i framtiden, säger Magnusson.

Seriespelet:
Glimåkra-Halmia 0-3
Ett heltaggat Halmia åkte till Glimåkra och vann en säker seger. Jessica Jingblad gav ISH ledningen i den första halvleken och Lollo Karlsson och Irene Isaksson spädde på till 2- och 3-0.

Halmia-Hammenhög 5-1
En stabil seger där Lollo Karlsson gav ISH ledningen redan efter 5 minuter. Efter 16 minuter ledde Halmia med 3-0 och matchen var avgjord.

Stattena-Halmia 1-5
I den tredje omgången stötte ISH på en av förhandsfavoriterna och Halmias seger med så stora siffror chockade säkerligen Helsingborgarna.

Halmia-Asarum 2-0
Asarum är ett lag som definitivt är bättre än tabbelläget men ISH lyckades vinna, dels genom ett tidigt mål av Johanna Björkheim men också genom ett oerhört bra lagjobb.

Kungsbacka-Halmia 0-0
En riktigt tuff batalj som slutade mållöst. Det var kamp genom hela matchen och kanske, kanske var hemmalaget närmast vinst men ISH ger sig aldrig så KDFF fick aldrig hål på oss.

Halmia-Borgeby 3-0
I denna matchen kunde Borgeby haft 2- eller 3-0 efter första halvlek. Halmia ledde i paus med 2-0 efter ett självmål och ett Arbnora Robeli-mål.

Hässleholm-Halmia 1-2
För första gången i år kom ISH i underläge. Halmia vände och vann på ren vilja och styrka. Isabell Jokiaho visade vägen genom att dundra in 1-1 bakom en chanslös hemmamålvakt.

Halmia-Sjöbo 5-0
Detta var en match som ISH kontrollerade och ledde i paus med 2-0. Sjöbo hade hoppats på att vända på steken i den andra halvleken men redan i den 46:e minuten dödade Halmia deras hopp genom ett mål av Amanda Johnsson Haahr.

Böljan-Halmia 0-0
En kampmatch som kunde gått åt vilket håll som helst. Det blev 0-0 och ISH har varken gjort mål, vunnit eller förlorat mot halländskt motstånd.

Halmia-Rödeby 5-2
För andra gången i år kom Halmia i underläge som man vände. När tio minuter återstod av matchen låg ISH under med 2-1 när matchen blåstes av stod det 5-2 på resultattavlan.

Halmia-Örby 3-0
Halmia svarade för årets bästa insats. Laget satte chanser och spelade en fin fotboll som säkerligen attraherar publiken att komma tillbaka i höst.


Bilden: Jessica Jingblad som leder skytteligan med sina elva mål i division 1 södra Götaland

 

Etiketter: dam