Halmia vann seriefinalen med 3-0

IS Halmia svarade för årets bästa halvlek och match mot IFK Örby i den tidiaga seriefinalen. ISH vann med 3-0 (2-0).
- Jag tycker att den första halvleken är den bästa vi har gjort i år. Vi var självsäkra i vårt spel och alla ger 100 procent i alla lägen, säger en av de bästa på plan Irene Isaksson efter matchen.

Halmias damer leder nu division 1 södra Götaland med 5 poäng före Kungsbacka och Örby. I söndagens match var det Halmia som tog tag i taktpinnen direkt och redan efter sex minuters spel hittade Alicia Svensson en djupledslöpande Arbnora Robelli, som säkert satte bollen i nät. Med 1-0 i ryggen mot serietvåan radade hemmalaget upp chanser och i den 17 minuten hittade nyblivne EM-silvermedaljören Amanda Johnsson Haahr fram med en passning till Jessica Jingblad som ökade på ledningen till 2-0.
- Sett till anfallsspelet så tycker jag att detta är en av de bättre prestationerna vi gjort i år, säger Håkan Magnusson.

Nu börjar även publiken hitta till Sannarp. I matchen mot Örby var det runt 200 personer på plats och de fick se Louise Karlsson frispela Amanda Johnsson Haahr, som fastställde slutresultatet till 3-0.

Halva serien är avverkad men det återstår en match för ISH innan det vankas sommarledighet. På torsdag är det returmöte mot Örby och det lär behövas en likadan insats för att lyckas ta poäng.