ISH vände och vann mot Rödeby

IS Halmias damer har det rätta flytet och verkar kunna krångla sig ur de flesta situationer. På söndagen vann laget mot nästjumbon Rödeby med 5-2 (1-1).

Matchen började planenligt och ISH gjorde 1-0 redan efter en dryg minut. Jessica Jingblad gjorde sitt åttonde mål för säsongen sedan Frida Ottosson assisterat. Då såg det ut som att Halmia skulle gå fram till en enkel seger. Rödeby ville dock annat och jobbade sig in i matchen och i den sjätte minuten kvitterade gästerna från Blekinge. Som om det inte var nog så tog Rödeby också ledningen med 2-1 i den 50:e minuten. Halmia matade på i anfallsvåger men fick inte till det riktigt. När 20 minuter återstod ändrade ISH i laget och gick ner på en trebackslinje och skapade mer tryck mot gästernas mål och i den 77:e minuten blev Arbnora Robeli neddragen i straffområdet med straff som följd. Inbytte Lollo Karlsson satte straffen säkert i mål.

Fem minuter senare var det dags igen. Denna gång var det Jessica Jingblad som blev neddragen i straffområdet med en ny straff som följd. Denna gång stegade Arbnora Robeli fram till straffpunkten och satte den i mål fram till 3-2-ledning.
När sedan Frida Jingblad satte 4-2 med fem minuter kvar var Rödeby ett slaget lag och Jessica Jingblad spädde sedan  på till slutresultatet 5-2. 

Rödeby gjorde en riktigt bra insats men ISH visade åter igen att laget besitter en stor moral och styrka. Nu väntar två tuffa matcher mot tvåan i serien, Örby. Kom och stötta Halmia redan nu på söndag för vårens sista hemmamatch.

BILD: Guy Eric Palm.
Irene Isaksson käpade hårt på Halmias mittfält.

Etiketter: dam