Ordförande har ordet

I måndags, den 17 juni, hade IS Halmias styrelse sitt 5:e styrelsemöte för året. Vi kan glädjas åt de sportsliga framgångarna för våra lag.

Våren har gått över förväntan med en 2:a plats i serien för herrarna och serieledning för damerna. Lägg därtill allt Halmias damutvecklingslag leder div 3 och ungdomslagen på pojksidan gör bra i från sig i sina serier så ser det verkligen bra ut. Samarbetet med IF Centern går också väldigt bra. Här finns många duktiga spelare och ledare. Förhoppningsvis kan vi fortsätta vår positiva trend även framöver. Vår målsättning för herr- och damlaget för året är att klara oss kvar och det ser ju onekligen ut som vi skulle klara det. 

Planeringen för Halmiafemman är i full gång och här hoppas vi att Halmstads, med omnejd, alla 5:e klassare tar chansen att vara med och spelar under en härlig fotbollshelg. Extra kul att killar och tjejer spelar i samma lag.

Marknadssektionen fortsätter sitt arbete med att öka intäkterna på olika sätt och ett led i detta är att det den 7 september anordnas en Halmiadag på Örjans Vall. Både herrarna och damerna kommer då att spela på Örjans Vall och ett antal aktiviteter kring matcherna planeras.

Både Executive Club och Loppis har gått bra i vår och det görs ett väldigt bra jobb med dessa för Halmia så viktiga aktiviteter.

Medlemssektionen fortsätter sitt arbete med att upprätta ett medlemsregister och i dagsläget har vi ca 900 medlemmar i Halmia och det finns plats för fler!!!

På ekonomisidan kan vi konstatera ett vi behöver vara fortsatt kostnadsmedvetna, men att vi samtidigt kan konstatera att ex publikintäkterna har ökat högst betydligt, likaså kioskförsäljningen och detta gäller både för herr - och damlaget. Såväl Halva Potten som Damklubbens lottringar har gått åt som smör i samband med matcherna. Jag vill passa på att tacka alla dem som under vårsäsongen arbetat vid våra matchararrangeman. Ni är ovärderliga för föreningen, liksom övriga som lägger ner ett stort arbete för föreningen. Noterbart är också Bingolottoförsäljningen gått bra under våren och har gett en bra intäkt till föreningen.

En rapport gavs också om läget kring ombyggnaden av Örjans Vall och det återstår att se vad slutresultatet blir. Nu närmast kommer Örjans Vall vara skådeplatsen för dam EM och jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att se damfotboll på högsta nivå.

Avslutningsvis vill jag tillsammans med övriga styrelsen önska alla Halmianer en riktigt trevlig midsommar. Håll tummarna för våra herrar som skall möta Limhamn/Bunkeflo på torsdag, en vinst där och midsommarhelgen blir så mycket trevligare.

Fotbollshälsningar

Susanne Erlandsson
Ordförande IS Halmia

 

Etiketter: föreningen