Qviding FIF - IS Halmia 1-1 (1-1)

En poäng efter kalasstarten i Göteborg

Det blev en svettig lördagseftermiddag för bortalaget IS Halmia. Tränare Lindau fick vaska om ordentligt i laget efter att både Niclas Taube (baksidan av låret) och Sebastian Crona (magmuskel) kastat in handduken strax innan matchstart. Alla som sett dessa två herrar inser hur betydelsefulla dem är, och trots en stark bänk så saknas det spelare av samma karaktär i truppen.

Men det skulle bli en inledning precis i Halmias smak, efter smått ortroliga 40 sekunder av matchen låg bollen  i nät bakom Qvidings målvakt. Per Gulda avancerar på sin vänsterkant och serverar Calle Genberg som inte gör något misstag utan sätter dit 0-1.
Målet verkar dock lyfta hemmalaget mer än gästerna och Qviding påbörjar en konstant press mot Jonas Käck i Halmias mål. Göteborgarna har åtta (8!) bra lägen att kvittera innan hemmalagets Arash Bayat drar på ett bra skott från ca 25 meter som seglar in vid Käcks ena stolpe. 1-1.
Per Gulda hade sedan ett skott i stolpen strax innan halvtid, men förutom det så var det Qviding som stod för det mest och bästa, där hemmalagets Jeremejeff var närmst när han från ca en halv meter lyckades skjuta utanför?

Andra halvlek blir aningens jämnare där Halmia startade bra men sedan åt sig Qviding in i matchen och likt Halmia tidigare under säsongen rullar runt bollen fint med stort bollinnehav. Förutom Ronny Sabos frispark som Qvidings målvakt tippade i ribban så var det hemmalaget som var närmst segern.
Vi ska vara glada att vi har Jonas Käck som burväktare, han gjorde flertalet frilägesräddningar och räddade en poäng åt dem rödvita. 

Det är bara att konstatera att sex spelare på skadelistan är någon för mycket, speciellt när det kommer till vattenbärarna Crona & Taube på centrala mittfältet. Vi får hoppas att ett par dagars vila och bra läkekött gör grabbarna redo för match på torsdag igen, då borta mot Limhamn/Bunkeflo.

Hallandsposten
Everysport.com
Qviding hemsida
Halmias Svenska Fans


// Christoffer "Mallorca" Andréasson

 

Etiketter: herr