Emma Harrysson klar för ISH

Inför detta år inledde IF Centern och IS Halmia ett samarbete som är avsett att styrka damfotbollen i Halmstad med omnejd.
   Så här långt är samarbetet en succé där samtliga lag ligger i toppen av sina serier. Halmias och Centerns lag i division 1, division 3 och Dam-U-elit leder sina serier. Samarbetet är dock mer än att vinna matcher och går bland annat också ut på att träna tillsammans och på så sätt skapa trygga former för en övergång mellan ungdoms- och seniorfotboll.

Emma Harrysson är den första spelaren ur detta samarbete som tar steget från Centern till IS Halmia i division 1. Emma kom inför denna säsong från BK Astrio där hon spelade en säsong och innan dess fostrades hon i Torup/Rydö. Sedan i april har Emma Harrysson tränat fullt ut med Halmias division 1-trupp och har på så sätt lärt känna alla spelare i truppen.
- Det är ett fullkomligt naturligt steg för Emma att ta. Hon är mogen att konkurrera om platser i vår a-trupp, säger tränare Håkan Magnusson.

Emma Harrysson är en innemittfältare med en bra funktionell teknik och är stark fysiskt. Dessutom är hon både en framspelare och målskytt.
- Det känns lite nervöst men samtidigt mycket spännande att få vara med på den nivån, säger Emma Harrysson.
Emma Harrysson är och har alltid varit en målmedveten fotbollsspelare och har bland annat spelat för Hallandslaget. Nu vill hon ta ytterligare steg i sin karriär.
-  Mitt mål är att få känna på division 1-spel under sommaren och hösten och även ta ett steg till i utvecklingen som fotbollsspelare, säger Harrysson.

Emma Harrysson har ju som sagt redan känt på hur det är att träna med IS Halmias a-trupp men tidigare har hon gjort det som Centerns spelare. Nu blir hon Halmias.
Jag älskar fotboll och att få träna med så många duktiga ledare och spelare är mycket utvecklande som fotbollsspelare. Jag är stolt att få ingå i en så härligt trupp, säger Emma Harrysson som avslutning.

Emma kommer göra debut för IS Halmia redan i tisdagens DM-match mot VGLT.

Etiketter: dam