Inför IS Halmia - IK Oddevold

Ikväll ska omgång 9 i Division 1 Södra färdigspelas.

Tufft spelschema när ännu ett topplag gästar Örjans Vall.

IK Oddevold bildades 1932 och har sedan tidigt 90-tal etablerat sig som en framgångsrik klubb i dem högre serierna. Sin absoluta storhetstid hade man 95-96 när man via serieseger säkrade en Allsvensk plats under ledning av Torbjörn Nilsson. Året 1996 spelade man alltså i landets högsta serie, tyvärr blev sejouren kortvarig och inte nog med att man ramlade ur direkt, året därpå trillade man dessutom ur landets näst högsta serie. Efter 11 år på raken i elitfotbollen så fick man börja om i division 2. Man spelar sina hemmamatcher på vackra Rimnersvallen och namnet Oddevold är en gammal benämning på staden Uddevalla.

Dagens Oddevold är tillsammans med Trelleborg favorittippade att vinna serien. Efter åtta matcher i serien så har man ännu inte förlorat, men samtidigt bara vunnit 3 matcher. Hela fem stycken har slutat oavgjort och trots att man hänger på i toppen så är jag övertygad om att man hade förväntat sig några poäng till, därav inte riktigt nöjda med säsongsinledningen.

I truppen finns spelare såsom Robin Ganemyr (forna trotjänaren i Falkenbergs FF, ), Tobias Mikaelsson (före detta ungdomsproffset i Aston Villa) och målsprutan Johan Patriksson (24 mål på 24 matcher förra säsongen!). Dessvärre dras man med skador och avstängningar i bortalaget, tidigare nämnda Ganemyr, Bäckström och Pablo Andersson är alla otillgängliga pga skador, medans man saknar Gustav Granqvist som är avstängd efter tre gula kort.


Hemmalaget ställer upp med följande lag:
                                       Käck
          Sjögren - Mangfors - E.Maholli - Gulda
K.Maholli - Taube - Thomasson - Crona - Sabo
                                   Genberg
 
På bänken finns Karlsson, Österberg, Möller, Bekkaoui, O.Lindh, Bregaj och Ingves som är tillbaka från skada.

Ta med grannen, sambon, arbetskamraten, svärfar och alla andra ni känner så ses vi på Örjans Vall ikväll.

Vi hälsar IK Oddevold välkomna till Örjans Vall och hoppas på en underhållande match.

Oddevolds Svenska Fans
Halmias Svenska Fans
Liverapportering på Everysport.com (om du mot förmodan inte kan vara på plats!)


 
Etiketter: herr