Sjunde segern för ISH

IS Halmias damlag befäste sin serieledning i division 1 södra Götaland efter lördagens hemmaseger mot Sjöbo med 5-0 (2-0)

IS Halmia inledde matchen bäst och skapade ett par chanser men efter en stund arbetade gästerna sig in i matchen och kunde med lite tur fått en straff med sig efter en misstänkt handssituation i straffområdet.
- Vi vet om att Sjöbo är ett bättre lag än tabelläget och att de är fysiska att möta, säger Håkan Magnusson.
I stället för straff för gästerna kunde Fia Pettersson knäa in en hörna, slagen av Alicia Svensson i den 18 minuten.
Drygt tio minuter senare spelade Arbnora Robeli fram Jessica Jingblad som satte 2-0. Robeli gjorde en av sina bättre matcher för året och skapade mycket oreda för sina motståndare.
- Wendela är det väl som slår bollen och jag springer först mellan backarna men chansar på att inte springa in i närkampen och får med bollen och slår den på volly, säger Robeli om sitt mål.
- Kändes väldigt bra idag, kom in i spelet mycket och i den roll som jag egentligen har. Jag kände mig stark idag

Den andra halvleken hann rulla 35 sekunder innan Amanda Johnsson Haahr satte 3-0 och efter det målet handlade det om att bevaka matchen.
- Jag tycker att vi äger matchen i den andra halvleken, säger Håkan Magnusson.
ISH visade ånyo att det är ett starkt lag. I den 83:e minuten gjorde Antonia Andersson 4-0 och i den 87:e fick Arbnora Robeli kröna sin dag med ett mål som betydde 5-0.
- Detta var definitivt ett lyft från förra matchen. Vi vågar rulla och får till några spelidéer vi jobbat med på träningarna i veckan, säger Jessica Jingblad efter matchen.

Närmast väntar årets andra länsderby då ISH möter IF Böljan på bortaplan på onsdag. Böljan är obesegrade de senaste tre omgångarna och har tagit fem poäng efter seger mot Hessleholm (3-1) och oavgjort mot Örby (0-0) och Sjöbo (0-0)

 

Etiketter: dam