IS Halmia - Utsiktens BK 2-0 (1-0)

IS Halmia besegrade Utsiktens BK med klara 2-0 på ett soldränkt Örjans Vall inför hela 625 åskådare.

Hemmalaget gjorde en mycket fin insats och trots en del missöden på egen planhalva så var det aldrig riktigt nära att Utsikten skulle knipa poäng.

Halmia startade matchen bäst och rullade runt bollen på en mycket fin gräsmatta, Utsikten avvaktade och försökte med omställningar utan någon större framgång. Såhär i efterhand är frågan om gästerna överhuvudtaget hade ett enda skott på mål i första halvlek. Det var Halmia för hela slanten och samtliga offensiva spelare i hemmalaget hade minst en varsin bra chans att göra ledningsmålet innan Kushtrim serverade Genberg ca 1 meter från mållinjen i minut 42. Genberg kunde helt ensam styra in ledningsmålet och Halmia var i överläge i halvtid.

I paus handlade mycket om att minimera misstagen och att behålla fokus på sista tredjedelen då man slarvade en del i avgörande lägen. Och även om Utsikten inte hade några skott på mål så var man inte helt ofarliga i omställningarna.

Andra halvlek startar likt den första med ett bollvinnande Halmia och ett mer försvarsinriktat bortalag. Det kunde dock ha gått riktigt illa när Kushtrim missar en väggpassning på mittplan och Utsikten startade en snabb kontring, först försökte Taube med all kraft slå undan bollen på en motståndare, men tajmingen blev fel och han missade både boll och spelare. Istället serverade Utsikten en fin boll i djupled på ensam anfallare, Mangfors kom i full fart och glidtacklade, tyvärr missade även han och en sopren anfallare i Utsikten var helt fri med Käck ifrån högerkanten, med en lite dålig toch rullade bollen iväg mot kortlinjen och avslutet gick i burgaveln...... där var Halmia illa ute och nog ska det vara 1-1 efter en sån situation. Ni som har varit med under säsongen vet att Halmia har det där flytet just nu, och mycket riktigt, istället för ett baklängesmål så kan Niclas Taube placera bollen vid den bortre stolpen efter fint förarbete av Genberg sedan Halmia haft inkast på offensiv planhalva. 0-2 och Utsikten tappade allt vad motivation hette. 

Luften gick ur bortalaget och förutom någon halvchans så var det Halmia som dominerade och borde ha utökat, t.ex när Halmia vid ett tillfälle spelar kvadraten inne i Utsiktens straffområde eller när Taube chippar bollen precis över efter en snabb omställning av hemmalaget.

Domaren blåser till slut av matchen och Halmia kan enkelt avfärda topplaget Utsikten.

Matchrapport minut för minut hittar du på everysport.com

Nästa hemmamatch är redan på måndag hemma mot IK Oddevold kl 19.30
och på lördag spelar Halmias damer match på Sannarp mot Sjöbo IF kl 15.00, vid entré på damernas match gäller biljetten även på herrarnas match under måndagen.


// Christoffer "Mallorca" Andréasson


 

Etiketter: herr