Inför IS Halmia - Utsiktens BK

IS Halmia och Utsiktens BK tjuvstartar omgång 12 på grund av Dam-EM i sommar. 

Trots att Utsiktens BK är en relativt ny bekantskap för dem flesta så har man faktiskt funnits sedan 1935. ”Kiken” som man kallas spelar sina hemmamatcher på Ruddalens IP i Västra Frölunda, Göteborg.
Det inte många vet är att så sent som 2006 så spelade Utsikten i Div4, för att sedan vinna två serier på två år och etablera sig som ett div2-lag. Ni som var med 2011 kommer säkert ihåg att det var just Utsikten som blev seriesegrare i div2 Västra Götaland, en serie där Halmia hamnade på en femteplats.
Laget är på senare år mest känt för sin tränare Glenn Hysén och hans son Anton som spelar vänsterback/ytter.
I truppen finns intressanta spelare som t.ex. duktige målvakten Axel Wibrån (med meriter från Örgryte och Gais men har också mött Halmia i Lindome på senare år), mittfältarma Martin Dohlsten (även han med Allsvenska matcher i Örgryte och Gais), Tommy Lycén (Allsvenska matcher med Gais) och anfallaren Mihael Jevtic (fruktad målskytt senast Utsikten och Halmia seriespelade).
Tabellmässigt är man med och slåss i toppen, även om det blev en snöplig förlust senast borta mot Sylvia (4-3). Innan dess har man bl.a. hunnit med att besegra både Trelleborg (2-0) och Lund (3-2).

Hemmalaget Halmia är inne i en fin period med 4 raka segrar och lite överraskande ligger man på 2a plats i Division 1 Södra efter åtta omgångar. Kushtrim är frisk och coach Lindau har att välja och vraka bland materialet. Nehat? Thomasson? Ola Lindh? Sjögren? Österberg? Inga dåliga ersättare som alla har kommit in och gjort mycket bra ifrån sig när dem fått chansen. Ribic, Klang och Wilhelm fortfarande skadade.

Vi är inne i en tuff period med hemmamatch mot topplag både torsdag och måndag, dags att bevisa att vi är i toppen för att stanna?

Vädret lovar 19 grander och strålande solsken vid avspark 16.00, varför inte ta en avstickare på nationaldagsfirandet och ägna ett par timmar åt världens vackraste lag, Idrottssällskapet Halmia.

Etiketter: herr