En ungdomsverksamhet med både bredd och topp

Halmstad BK - IS Halmia, foto Christoffer Andréasson Halmstad BK - IS Halmia, foto Christoffer Andréasson


ISHalmias ungdomsverksamhet blomstrar och ser ljusare ut än på många år.

Under måndagskvällen spelade Halmstad BK P99 - IS Halmia P98 i P15-16 Klass 1 Halland.

Halmia tog tidigt kommandot i matchen och redan i den 5e minuten hade man en trippelchans utan att trycka dit bollen, uslingen ville inte in utan valde istället att träffa ribba, stolpe, ribba innan den rensades undan. Det skulle dock bara dröja en minut innan Halmia fick höra nätet rassla, Felix tog sig runt på vänsterkanten och skickade in bollen mot mål, där stod Malte och behärskat stöter in ledningsmålet. Till en början är där bara ett lag på plan och dem rödvita vinner så gott som varenda boll/duell. 0-2 kommer således ganska logiskt, Philip dribblar sig förbi sin back och från högerkanten drar han iväg ett inlägg mot bortre stolpen som Felix smäller dit med ett direktskott. 
Med bara dryga 10 minuter spelade så märks det tydligt att HBK har stora problem med gästernas kantspel, man kommer gång på gång runt sin försvarare och får fina inläggslägen.
Det ska även bli 0-3 innan dem första 20 minuterna hunnit spelas, Philip kommer in centralt och skjuter ett skott som täcks undan av en blå försvare, dock inte bättre än att returen rullar ut till en ensam Malte som skjuter in sitt andra mål på en annars duktig HBK-målvakt.
Dem få gånger Halmstad kommer över på Halmias planhalva slutar gång på gång med att en rödvit försvare står ivägen på den sista tredjedelen, HBK får inte med tillräckligt med folk i omställningarna och Halmia är väl samlade.
Det blir ytterligare ett mål innan halvtid, det är inbytte Joel på högerkanten som snurrar upp sin försvarare och bryter in på mål, skottet går in mellan benen på målvakten.

Andra halvlek börjar som den första slutade, ännu en gång kommer Halmia runt på kanten och denna gång är det Joel som serverar Nicklas som bara behöver skarva in 0-5.
Efter detta sjunker tempot i matchen och Halmstad får lite mer bollinnehav än tidigare. Utan att skapa några riktigt heta chanser så får man en straff tjugo minuter in på andra halvlek, Milos är chanslös och nollan spräcks.
Resten av matchen blir tempofattig och Halmia verkar nöjda med resultatet, då från ingenstans skickar Philip iväg en helt underbar djupledsboll mellan två försvarare och en framrusande Nicklas tar med sig bollen från vänsterkanten, bryter in och rullar in 1-6 vid bortre stolpen. På tilläggstid nickar Nicklas in 1-7 efter en fin hörna av Felix.

Har ni möjlighet så kom gärna och titta när IS Halmia P98 (eller något av våra andra ungdomslag) spelar. Framtiden är IS Halmias!

Kan även passa på att meddela att på planen jämte så spelade vårt P97 match mot Falkenbergs FF, även där blev det vinst. 3-0 skrevs resultatet till, en helt okej måndag i ungdomens tecken.

Halmias P99 går in i en tuff vecka med bland annat dubbelmöte mot Ätran och bortamatch mot Falkenberg, ett experiment med lag i både 9 och 11-manna som fallit väl ut.

 

Etiketter: ungdom