Karlstad BK - IS Halmia 0-1 (0-1)

IS Halmia besegrade hemmalaget Karlstad efter segermål av Ronny Sabo. 

Hemmalaget Karlstad tilläts inte ta tag i spelet från början utan det var gästerna Halmia som rullade runt bollen enligt tränare Lindaus lärobok. Första halvlek spelade Halmia ut Karlstad och målet kom mycket rättvist efter ca en halvtimmes spel. Ronny Sabo drog en hörna rakt i mål vid bortre stolpen, detta sedan Karlstads målvakt kommit ut fel och sprungit rakt in i Niclas Taube.

I andra halvlek äter sig Karlstad in bit för bit, med bara minuten spelad får Käck göra en kanonräddning efter nick från Genberg! Halmia har något farligt läge framåt, speciellt när Nehat kommit in och skjuter över från 2-3 meters avstånd. Med kvarten kvar räddar Mangfors sitt lag när han räddar bollen på mållinjen efter att Käck blivit överspelad på en frispark. Karlstad satsar allt på en slutforcering men någon riktig målchans får man inte och Halmia kan genom bland annat en hörna spela av sista minutrarna på Karlstads planhalva.

En otroligt härlig vinst och Halmia fortsätter att övertyga i årets serie. Vågar lova att dem 40 milen hem blir ganska behagliga och truppen kan nog överleva med att vara hemma i Halmstad framåt småtimmarna en dag som denna.

Nu myser vi en stund åt dessa 3 poäng, sedan börjar omladdningen för en intensiv vecka. 2 hemmamatcher på 5 dagar. Nationaldagen 6e juni mot Utsiktens BK kl 16.00, sedan måndagen den 10e Juni kl 19.30 mot IK Oddevold.

Rapporteringen från everysport.com
Halmias Svenska Fans
Karlstads hemsida
Nya Wermlands Tidning
Värmlands Folkblad

 

Etiketter: herr