Halmia vände och vann

Halmia tog sin sjätte seger för året då man besegrade FC Hessleholm på bortaplan på torsdagskvällen med 2-1 (0-1)
Matchen spelades på Österås idrottsplats i Hässleholm och IS Halmia fick till en början inte riktigt matchen dit man ville. Hemmalaget tog ledningen redan efter 12 minuter och för första gången i år hamnade ISH i underläge.
- Det var en ny situation för oss men jag tycker att vi hanterade det bra också, säger Håkan Magnusson.
Halvtidsvilan kom lägligt och ISH kunde gå in och prata igenom hur man skulle hantera resten av matchen. Ett byte gjordes och Isabell Jokiaho kom in på högerkanten och vilket inhopp hon gjorde. Redan efter 11 minuter på plan dundrade hon in 1-1 i nättaket bakom en chanslös Hessleholmsmålvakt.
- Issas inhopp visar precis det som jag trott. IS Halmia har en trupp där alla levererar. Jag är oerhört glad över att det är Isabelle som får till det i dag, säger Magnusson.
Jokiahos mål gav en signal till alla andra i laget och i den 82:a minuten kom segermålet. Jessica Jingblad spelade elegant fram Amanda Johnsson Haar som dribblade bort en försvarare för att sedan sätta bollen i bortre hörnet.
- Det var ren och skär glädje att se den bollen gå in, säger Håkan Magnusson efter matchen.

I slutet tryckte hemmalaget på för att få till stånd en kvittering men ISH-tjejerna kämpade och slet med den äran och lyckades freda sitt mål från fler påhälsningar.
- Det är en styrka att kunna döda matcher också. Det visade vi mot Kungsbacka förra tisdagen och det visade vi idag mot Hessleholm. Det är onekligen så att vi är tunga att möta och vi kan hantera olika scenarior som uppstår i matcher, säger Håkan Magnusson
 

Etiketter: dam