ISH Dam - Borgeby 3-0 (2-0)

Halmia fortsätter att övertyga i damernas division 1 södra Götaland. På årets första Halmia-dag tog damerna sin femte seger. Laget mötte Borgeby som innan matchen låg på en fjärde plats.

Halmia hade det emellertid tufft i inledningen och hade det velat sig illa så kunde hemmalaget legat under då Borgeby hade en boll i mål som dock blev avblåst för frispark.
- Vi har det rätta flytet i den första halvleken, säger Håkan Magnusson.
I stället för Borgeby-ledning så kunde Arbnora Robelli i stället ge Halmia ledningen efter 40 minuter. Det var ett skott från cirka 20 meter som gick in till höger om målvakten. Fem minuter senare förvaltade ISH en hörna och ställningen i paus var 2-0.

I den andra halvleken kom Halmia ut som ett nytt lag och tog direkt tag i taktpinnen. Amanda Johnsson Haar ökade på Halmias ledning till 3-0, som också blev slutresultatet.
- Om vi hade lite flyt i den första halvleken så tycker jag inte att det var något snack om saken i den andra, säger Håkan Magnusson.

Det är tätt mellan matcherna för Halmia just nu och redan på torsdag beger sig laget till Hässleholm för match mot FC Hessleholm. Torsdagens motståndare tog på söndagen en poäng på bortaplan mot Rödeby och i ISH-lägret har man respekt för motståndarna.
- I denna serien finns inga lätta matcher. Vi måste prestera på topp varje gång för att lyckas, säger Håkan Magnusson.
Efter matchen mot Hessleholm får ISH ett nio dagars matchuppehåll för att den 8 juni ta emot Sjöbo på hemmaplan.

Halmias U-lag har också varit i gång i veckan. I onsdags spelades en tidig seriefinal i division 3 mot Getinge. Matchen slutade 5-0 efter mål av Wendela Wedenryd, Tilda Bengtsson, Cornelia Eriksson, Emma Harrysson och Isabelle Olsson.
- Det är roligt att det går bra för hela truppen. Julia Carlsson är kapten i laget och har verkligen visat de andra vägen, säger Håkan Magnusson, som premierade hennes insatser i U-laget med en plats i truppen mot Borgeby.

Som ni vid det här laget vet så har IS Halmia ett samarbete med IF Centern. Dessa spelare spelar dels i ISH:s U-lag men också i en serie som heter dam U-Elit. I den serien stöter laget på lag som LdB Malmö, Limhamn/Bunkeflo, Ängelholms FF och Stattena. Laget ligger just nu trea, en respektive tre poäng efter LdB och Ängelholm.
I fredags mötte laget Ängelholm i en match som slutade 2-2. På onsdag har ni chansen att se dessa lovande tjejer. De spelar mot Stattena på Kärlekens ip klockan 19.00
 

Etiketter: dam