IS Halmia - FC Trollhättan 2-1

Halmia lyckades hålla undan och vinna dagens match med 2-1. Trollhättan forcerade hårt sista minuterna och det var med nöd och näppe som hemmalaget kunde kvittera ut segern.

Man kan lugnt konstatera att Halmia är inne i ett bra flyt just nu. Dagens match var ingen av våra bättre och ändå krigar vi ner ett mycket bra Trollhättan.

Det var bortalaget som startade matchen bäst, man satte käppar i hjulet för Halmia med en hög press och hemmalaget hade inget botemedel mot detta. Mycket slarv i passningar och dueller ledde så småningom till Trollhättans ledningsmål i matchminut 11. Halmia tappar boll på mittplan och bortalaget drar iväg en djupledsboll som styr på en av våra försvarare och blir till en perfekt passning för en framrusande Pelle Ödlund i Trollhättan, Pelle gör inget misstag ensam med Käck utan placerar in 0-1.
Om det var stressat och slarvigt i Halmia innan målet så blev det än värre efter baklängesmålet. 
Både Egzon och Mangfors kommer stundtals helt fel in i situationerna, och man ska vara glad att det inte blir gula kort eller baklängesmål vid dessa tillfällen. 
Sista 20 minuterna i första halvlek så spelar Halmia upp sig något, vi har ett par fina lägen men utan att få till avslutet. Med bara minuter kvar av halvleken så blir Mangfors grundlurad av sin motståndare, istället för att bollen täcks ut till inspark så hinner anfallaren emellan och kan servera bollen in i boxen där Trollhättan har två mycket bra lägen att kvittera. Halmia kommer undan med blotta förskräckelsen och känslan är att 0-1 i halvtid ska vi vara glada över. 
Då händer det, Sabo får bollen på sin vänsterkant, viker in mot mitten och avlossar bössan, bollen seglar mycket vackert in bakom en frustrerad bortamålvakt. Direkt efter avspark blåser domaren för halvtid. Målet och halvtiden kändes som en skänk från ovan.

Inför andra halvlek gör tränare Lindau två byten. In går Robin Sjögren och Robin Thomasson, medans Nehat och Österberg har gjort sitt. I och med bytet så går Halmia ner på den gamla intränade 4-5-1 och får direkt utdelning när man blir fler spelare på mitten som kan erövra boll. Trollhättan får nu svårare att vinna boll med sin högra press och tvingas backa några meter i plan. Under en stund så är det ganska jämt spel och båda lagen skapar några halvchanser. Närmst är Trollhättans Enrique som träffar ribban när han får stå ensam i straffområdet. 
Matchens sista 10 minuter blir minst sagt händelserika. Allt börjar med att Halmia får en frispark ganska högt upp på Trollhättans planhalva, precis som gången tidigare är Crona slarvig och slår bollen rakt i muren. Denna gång studsar bollen ut till Robin Thomasson som står helt fri på mittplan och tvekar inte utan drar på ett kanonskott mot mål, bollen går klockrent i ribban och studsar ner på marken innan en vilt framrusande Genberg slänger sig och trycker in returen. 2-1 och Örjans Vall kokar.
Efter Halmias ledningsmål så lägger Trollhättan i en sista stöt, och oj vilken stöt det skulle bli. På dem sista nio minuterna så skapar man inte mindre än fem (5!) st klara målchanser, vilka man bränner allihopa, flera kanonlägen där man får stå omarkerade och nicka/skjuta vid den bortre stolpen. Alla lägen går dock utanför. Mangfors blir en räddare i nöden när han står på mållinjen och täcker ett skott mot ett annars öppet mål sedan Käck blivit överspelad. Förutom detta så har Halmia en kontring där Sabo skjuter ett praktskott på volley som Trollhättans målvakt snyggt parerar.

Jublet visste inget gränser när domaren satte pipan till munnen och blåste av i matchminut 95.

Vi tackar dagens domare, publik och motståndare FC Trollhättan för en underhållande match och hälsar er välkomna nästa hemmamatch som är på Sveriges nationaldag mot Utsiktens BK.

Grattis också till dagens vinnare av halva potten. Lottnummer 3141 gick hem med 1590 kr i fickan.

Matchen minut för minut hittar ni på everysport.com


// Christoffer "Mallorca" Andréasson


 

Etiketter: herr